1. 2024.05.18. szombat, Erik, Alexandra
  2. |
  3. 19 °C
  4. |

Több tiszakécskei játékos sem tudja, hogy milyen a kiesés íze

A Merkantil Bank Liga NB II-es labdarúgó bajnokságban vasárnap a 31. fordulót bonyolítják le. A Tiszakécskei LC otthonába az FC Ajka érkezik. A hazaiak számára csak a győzelem az elfogadható eredmény.

Az eddigi lejátszott harminc fordulóból a vendégek negyven pontot gyűjtöttek és ezzel a nyolcadik helyet foglalják el a tabellán. Az előző fordulóban a listavezető Nyíregyházát fogadták és némi meglepetésre 1-0 arányú győzelmet arattak. A rossz nyelvek szerint azért, mert a Nyíregyháza hazai környezetben szeretné ünnepelni azt, hogy megnyerték a bajnokságot és feljutottak az első osztályba. Vasárnap egyébként a Gyirmót FC Győr gárdáját fogadják.

Az Ajka stabilan a középmezőnyben foglal helyet, sem a feljutásért, sem pedig a kiesésért nincsenek harcban. Ezzel szemben a Tiszakécskének győznie kell, ha az elkövetkezendő bajnoki évben is a másodosztályban akar szerepelni. A lehetőségekről és Ajka elleni mérkőzésről Torvund Alexandert kérdeztük. – Azt mondhatom, hogy jó a hangulat az öltözőben, rosszat nem tudok mondani. Reménykedünk. Annak pedig egyetlen megoldása van, még pedig az, hogy meg kell nyernünk mind a négy mérkőzésünket, ami még hátra van. Persze ez már nem csak rajtunk múlik, de meg fogunk mindent tenni annak érdekében, hogy bennmaradjunk. Úgy állunk hozzá, ahogyan kell, megyünk előre. Láttuk az Ajka–Nyíregyháza elleni meccset. A hazaiaknak a tavasz nagyon jól sikerült, nekünk meg pont fordítva. A Magyar Kupában hazai pályán megvertük őket, és most is a három pontért fogunk játszani. Nekik mindegy ez a mérkőzés, nekünk pedig úgy mond élet, halál kérdése. Nem úgy állunk hátralévő találkozókhoz hozzá, hogy már csak négy mérkőzés van hátra és kieshetünk, hanem úgy, hogy megteszünk mindent. Büszkék akarunk lenni arra, hogy mindent megtettünk annak érdekében, hogy bennmaradjunk. Sajnos sok mérkőzést kiengedtünk a kezünkből, főleg ősszel, de rosszat senkire sem tudok mondani.

Arra a kérdésre, hogy az egyik mérkőzésen jól játszanak, mint például a Szeged ellen, a következő héten, pedig pocsékul a Mosonmagyaróvár ellen Torvund Alexander nem tudott válaszolni. Számára is érthetetlen. Ettől függetlenül szerinte is, a hátralévő mérkőzéseken úgy kell játszani, mint a Szeged, vagy a Kazincbarcika ellen. Azokból a találkozókból kell erőt meríteniük. A rosszból tanulni kell, mert lehet, de ilyen az élet rendje, hogy az is előfordul, a jót pedig alkalmazni kell. Azokat a játékelemeket, amit a szakmai vezetés kér tőlük, meg kell tudni valósítani. Természetesen nem szeretnének kiesni. Azt szeretnék, ha emelt fővel tudnák befejezni a bajnokságot. Több olyan játékos is van a csapatban, aki nem érezte meg a kiesés ízét, és nem is szeretné megkóstolni. Ugyanis nem az volt az egyesület elképzelése, hogy a bajnokság végén a kiesés ellen fognak küzdeni. Ez Torvund szerint nagyon rossz érzés, de csak saját maguk húzhatják ki magukat a gödörből. Ehhez viszont egy nagyon nagy hajrára lesz szükségük.

A Tiszakécskei LC-FC Ajka mérkőzés vasárnap 17 órakor kezdődik a Tiszakécske Városi Sportcentrumban.