1. 2024.07.27. szombat, Olga
  2. |
  3. 32 °C
  4. |

Csodálatosan Muzsikált az erdő Tőserdőben

A Muzsikál az erdő Alapítvány huszonegy éve népszerűsíti a kultúrát, a helyi termelőket, fenntarthatóságot, az erdő és az élőzene kapcsolatát az esemény sorozatával. Nem volt ez másképpen a lakiteleki eseményükön sem.

 

A helyi termékek bemutatója és vására is megjelent a rendezvényen, méztől a juhtejes természetes szappanig. A Bács-Kiskun vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának ifjúsági és környezetvédelmi foglalkoztató standja is kitelepült. A Bábika Játszóház, Nagycsaládosok Egyesülete kézműves foglalkozást tartott, gyógyhatású kencét is lehetett készíteni, míg festőnövények és művészet a kiskertben témát is körbe lehetett járni a Színeskert csapata által. Az érdeklődők kiállítást is láthattak a Muzsikál az erdő 2023-as Fotópályázatának és Gyermekrajzpályázatának nyertes rajzaiból. Erdei sétán is részt vehettek a kicsik és nagyok, ahol megtapasztalhatták az erdei életközösségeket, természetvédelmi értékeinket és természeti kincseket a Tőserdőben.

A muzsikát a Csiribiri Kórus, a Kecskeméti Kodály iskola fiatal tehetségei, Boróka citerazenekar, Folkquartett, Kecskeméti Szimfonikus Zenekar Kamarazenekara és Szalóki Ági és a Tálas Áron Trió biztosította. A Tőserdő csodálatos környezetében hallhattak fantasztikus előadásokat az érdeklődők.

Szabó Lajos, a Muzsikál az erdő Alapítvány elnöke az alábbi módon fogalmazott beszédében: - A Muzsikál az erdő eseménnyel úgy érezzük elkezdődnek az ünnepnapjaink. Amikor Lakitelek Tőserdőbe látogatunk úgy érezzük, hogy haza jövünk, hiszen a helyi önkormányzat befogadta a Muzsikál az erdőt. Hozzáfűzte, hogy az alapítvány célja, hogy a gyermekeinknek boldog jövőt tudjunk átadni, ami az összetartás és összefogás eredményeként jönne létre. Ahogy az eseményen részt vesznek a művészek, a helyi önkormányzat, helyi kulturális életnek a szereplői és a helyi civilek.