1. 2024.07.27. szombat, Olga
  2. |
  3. 29 °C
  4. |

Népszerű a Mesebőrönd sorozat a lakiteleki könyvtárban

Havonta megjelenő sorozatot indított el a tanév elején a lakiteleki Arady Aranka Könyvtár. A Mesebőrönd nem csak a kicsik, de a nagyobbak körében is népszerű.

 

A Mesebőröndről Szabó Istvánné Juditot, a lakiteleki Arady Aranka Könyvtár vezetőjétől azt kérdeztük, hogyan jött az ötlet ehhez a kulturális programsorozathoz?

- Adott volt egy régi bőrönd, a könyvtárban pedig számtalan mese, így a kettőből varázsoltunk egy Mesebőrönd programot. A foglalkozásokat havi rendszerességgel tartjuk a könyvtárban, a helyi Szivárvány Óvoda óvodapedagógusaival, amelyet a 2023/2024 tanévben indítottunk el. Annyira népszerűek ezek a családi szombat délelőttök, hogy már előre jelezték az óvó nénik, hogy a következő tanévben is szívesen lesznek mesélők. Terveink között szerepel, hogy ebbe a programsorozatba bevonjunk a mesélni szerető szülőket, nagyszülőket is. A cél, hogy minőségi időt töltsenek együtt a szülők és a gyerekek, offline teret teremtsünk részükre, és különböző készségeik, képességeik is fejlődjenek. Minden alkalomra más és más óvó néni hoz egy-egy mesét, ami köré építi fel a foglalkozást, játékokkal, mondókákkal, énekekkel, interaktív módon vonja be a résztvevőket. A mese varázslata után levezetésképen a témához kapcsolódó kézműves foglalkozások következnek, mindig megújuló technikákkal újdonságokkal. A közösen elkészített alkotásokat természetesen hazaviszik a résztvevők.