1. 2024.05.20. hétfő, Bernát, Felícia
  2. |
  3. 24 °C
  4. |

A Bad Boys és a Napsugarak csapata nyerte a Barack Kupát

Ötödik alkalommal rendezték meg a Tiszakécskén a Barack Thermal Resort fürdőjében a Barack Strandkézilabda Kupát. A két napos versenyre öt férfi és öt női csapat nevezett.

 

Szombaton még kellemes nyári időben léptek pályára csapatok, ami azt jelentette, hogy nem volt meleg a homok. Vasárnap azonban már igazi kánikulai meleg fogadta a játékosokat. A benevezett csapatok közül többen is nem először jártak már Tiszakécskén, és nem csak a környező városokból érkeztek, hanem távolabbról is. A versenyt nem kiesési rendszerben bonyolították le, hanem úgy, hogy minden férfi és minden női csapat játszott minden férfi, illetve női csapattal. Így bár hosszabb ideig tartott, de mindenki ugyan annyiszor lépett pályára. A mérkőzések egy pályán történtek, férfiak és a nők felváltva következtek egymás után. Közben természetesen lehetett fürödni a különböző medencékben.

Buzsáki Beáta főszervező elmondta, hogy az izgalmas összecsapások végén a nőknél a Napsugarak csapata nyert, második helyen végzett a Twitter, a harmadikon pedig az SZBI. A gólkirálynő Berkes-Kaiser Melissza (Napsugarak) lett, a legjobb játékos: Lugosfalvi Lilla (Twitter), a legjobb kapus: Fási-Szabó Lilla (Twitter), a legjobb nyúl pedig Orel Bettina (Peaches).

A férfiaknál a Bad Boys megismételte elmúlt évi győzelmét, megelőzve a második helyezett Na!! Ide süss!! csapatát és a harmadik Homokba KARC-olt gárdáját. A gólkirályi címet Vass Ákos (Bad Boys) szerezte meg, a legjobb játékosnak Balog Barnabást (Tempó KSE), a legjobb kapusnak Keindl Józsefet (Ivó cimborák), a legjobb nyúlnak pedig Horváth Andort (Bad Boys) választották. A legsportszerűbb csapat pedig a Tempó KSE lett.