1. 2024.05.19. vasárnap, Ivó, Milán
  2. |
  3. 24 °C
  4. |

Szomszéd települések találkoztak egymással

Érdekesen alakult a megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság 18. fordulója, ugyanis két szomszéd település csapatai is egymás ellen játszottak. Egyik mérkőzésen sem született döntetlen. A Tiszakécske megyei I. osztályú csapata győzelemmel hagyta el a pályát.

 

Ahhoz, hogy a tiszakécskeiek megyei I. osztályú csapata továbbra is versenyben legyen az első helyért, feltétlenül győznie kellet hazai pályán a Jánoshalma ellen. A műfüves pályán lebonyolított mérkőzésen a vendégek az első játékrészben nagyon jól tartották magukat, kitűnően védekeztek, de a támadásaikba nem volt erő. A hazaiak nagyon akartak, de gólt nem tudtak szerezni. A második félidőben egy kapura játszottak a tiszakécskeiek és egy ajándék tizenegyes értékesítése után megszerezték a vezetést. Ezt követően még nagyobb nyomás alá helyezték a jánoshalmiak kapuját, aminek meg is lett az eredménye. Kalmár három, és Szabó Dávid kettő találatával hozták a három pontot.

A megyei II. osztályban a tiszaalpáriak a nyárlőrincieket fogadták. Már a találkozó elején vezetést szereztek a vendégek. Úgy tűnt, hogy nagy győzelmet fognak majd aratni, de a további gólok elmaradtak, egyik csapat sem tudott betalálni a hálóba. A találkozó végére elfáradtak a játékosok, így a nyárlőrinciek örülhettek a három pontnak.

A másik szomszéd összecsapáson a lakitelekiek otthonába a tiszakécskeiek II. csapata érkezett. Ezen a találkozón is viszonylag hamar esett az első találat lakiteleki részről Erős Gergő révén. Aztán nem sokkal később tizenegyeshez jutottak a hazaiak, amit Lángos László értékesített. A szünet után egy gyönyörű találattal Szabó Dávid növelte a lakitelekiek előnyét. A vendégek is tizenegyeshez jutottak, amit Hoffmann Attila értékesített. Egy újabb tizenegyest is ítélt a részükre a játékvezető, aminek szintén Hoffmann futott neki, de Balla Tamás kitűnő vetődéssel hárított. A találkozó végén még történt egy kis kakaskodás, ami után Tóth Tamást és Tamásy Rolandot is kiállította a játékvezető.

A táblázaton jelenleg a nyolcadik helyen a nyárlőrinciek, a kilencediken a lakitelekiek a tizediken a tiszakécskeiek, míg a tizenegyediken a tiszaalpáriak állnak.