1. 2024.05.05. vasárnap, Györgyi
  2. |
  3. 24 °C
  4. |

Húsvéti Sokadalom számos programmal Lakiteleken

A Magyar Vándor-ló Hagyományőrző Egyesület már a nyolcadik alkalommal szervezte meg Lakiteleken a Húsvéti Sokadalmat. Hatalmas érdeklődés és számtalan szórakozási lehetőség várta a látogatókat a Bacchus Borozó udvarán.

 

Kicsik és nagyok megtalálhatták a saját szórakozási lehetőségeiket. Szuetta Bélának és Heinrich Gábornak volt köszönhető a kiváló műsorvezetés. A gyermekek tojáskeresése indította az eseményt a Bacchus kertben és a Templom parkban.

A színpadon három néptáncegyüttes is fellépett. A Kösöntyű Néptáncegyüttes, a helyi Ifjúsági Tánccsoport és a Kecskemétről érkezett Kunság Néptáncegyüttes. A közönség körében méltán arattak sikert. A CSAK csoportnak köszönhetően kézműves foglalkozás nélkül sem maradt a rendezvény. Szelesné Kása Ilona vezetésével tojást lehetett festeni, míg Lendvai Edittel és lelkes csapatával természetes alapanyagokból készíthettek kölnivizet. Népszerűek voltak a látogatók körében a fából készült játékok, íjászat, csúzlizás, karika célbadobás és kézzel hajtott fa körhintázás. A kemencében csak úgy dagadtak az ünnepi kalácsok.

A programból a HÚSVÉT szimbólum állata sem maradhatott ki. Volt nyúlfutam, állatsimogató és nyúlszépség verseny is. Nem maradt el a locsolkodás sem, amit a Lakiteleki Ifjúsági Tánccsoport fiú tagjai zúdítottak vödörből a lányokra. Dávid és Tündér nevű lovak várták a lovagolni vágyókat, még lovaskocsin is lehetett utazni. Kézműves sajttól, fürjtojástól a kolbászon át sok más kézműves terméket lehetett vásárolni az árusoktól. Az esemény végéhez közeledve a Csipkefa Zenekar autentikus zenéjével arattak sikert a jelenlévőknél.