1. 2024.07.27. szombat, Olga
  2. |
  3. 32 °C
  4. |

A Szabadidőparkban rendezték a tiszakécskei majálist

Ezúttal is nagy szabású majálist szervezett Tiszakécskén az Arany János Művelődési Központ. A programok délelőtt tíz órakor kezdődtek, és mindenki megtalálta a magának való szórakozást.

 

A hagyományokhoz híven ezúttal is óriásbábosok indultak a művelődési központ elől, melyben a szegedi Kövér Béla Bábszínház óriásbábosai, a Bab Társulat óriásbábjai, valamint a Langaléta Garabonciások gólyalábas csapata vett részt, akiket nagyon sokan elkísértek egészen a Tisza-parti Szabadidőparkba, ahol a majális zajlott.

Délelőtt a helyi művészeti csoportok: Zafira Dance Team, Csalogány Musical Stúdió, Szenior Örömtánc, L - Dance Group TSE, Százszorszép Néptánccsoport, Kis-Tisza Néptánccsoport és utánpótlás csoportja és a Hortenzia citerazenekar léptek színpadra. Ez alatt az idő alatt a bográcsokban főttek az ételek. Délután Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncertjét nézhették meg nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek is. A koncertek sorát a This must be love popzenekar követte, majd az estét a Kowalsky meg a Vega koncert zárja.

Kiegészítő programokként a Karzat Színház (Európa legnagyobb utcaszínháza) interaktív játékait próbálhatták ki a gyerekek. Bemutatta eddig megjelent könyveit a Tiszakécskei Honismereti Kör. Betekintést lehetett nyerni a Tiszakécskei Egészségfejlesztő Iroda sátrába. A Mikropódium jóvoltából igazi verklist is láthattak és hallhattak az érdeklődők. Kézműves foglalkozásokon lehetett részt venni a Tűbarátnőkkel. Megnézhette mindenki a városi könyvtár foglalkoztató sátrát a kutyatánc, rendőr és tűzoltóautó bemutatót A Vital ZENtrum Egészségműhelyt is meglátogathatták az érdeklődők.