1. 2024.05.20. hétfő, Bernát, Felícia
  2. |
  3. 24 °C
  4. |

Harang felújítására gyűjtöttek a motorosok

Motoros istentiszteletet tartottak Tiszakécskén, ami igazán különleges látványt nyújtott az ókécskei református templomba érkezőknek, mivel a parkolót ellepték a motorok.

 
 

Az ókécskei reformtus templom harangjának az elektronikai vezérlése felújításra szorul. Ezért Bálint Levente motoros úgy gondolta, hogy megpróbál segíteni. Motoros társaival részt vettek az istentiszteleten, majd pedig egy vezetéstechnikai tréningen. – Istentisztelet közben jött az ihlet, hogy hirdessünk adakozást. Az ötletet a záróének után meg is osztottam Lovas Péter keresztfiammal, aki mellettem a másik főszervező volt – mesélte Bálint Levente. – Gyülekezetünk két tagja megszervezte az alkalmat, időt, energiát nem sajnálva a szolgálatban, aminek meglett a gyümölcse, mondta Máté Csaba Sándor lelkipásztor. – Ezen a vasárnapon motorok hangjától és látványától volt lelkes a szívünk a Templom téren. A megjelent 35 fős motoros csapat bekapcsolódott a vasárnapi istentiszteletbe, majd egy közös ebédet elköltve a délután folyamán ingyenes vezetéstechnikai tréningen vehettek részt. A bukósisak perselybe összesen 449.220 Ft és 25 euró került, a harangok felújítását támogatva az adománnyal. Két bibliai Ige határozta meg az alkalmat: „Nagyobb boldogság adni, mint kapni” (ApCsel 20,35.) és „Jobban boldogul kettő, mint egy” (Prédikátor 4,9.) Az alkalmon Isten áldása volt és az Úr áldásával térhetett haza mindenki kettő, három, vagy négy keréken, és a „lábbusszal” érkezők is.

 
 

Köszönet és hála a szervező gyülekezeti tagoknak, a támogatóknak, a jókedvű adakozóknak! És dicsőség Istennek! mondta Máté Csaba Sándor lelkipásztor.

 

– A motorosok alapvetően jó emberek, segítőkészek és tudják, hogy van Isten, de nem ők azok. Iskolakezdést megelőzően kényes téma a támogatás, de mivel tudást – mint az Istentől kapott értéket – ajánlottunk cserébe, így teljesen felvillanyozott a lehetőség. Segítőim révén a szervezésben is lettek támogatók, és az egytál étel mellett adhattunk hálát a szükséges feltételek meglétéért. A létszám ideális volt és az időjárás is. Így az Úr kegyelméből és az Ő dicsőségére lett a rendezvény, vélekedett Bálint Levente főszervező.