1. 2024.05.04. szombat, Mónika, Flórián
  2. |
  3. 22 °C
  4. |

Járási Egészségnapot tartottak Tiszakécskén

Tiszakécskén a Városi Sportcsarnokban az Egészségfejlesztés Iroda szervezésével, Járási Egészségnapot tartottak. A gyermekek mindenféle sportágat kipróbálhattak, valamint bárki által nyitott egészségügyi szűréseken vehettek részt az eseményre ellátogatók.

 

Sportágválasztó programoknak köszönhetően, a helyi sportegyesületek bemutató edzéseket tartottak az érdeklődők számára, ezáltal népszerűsítették sportágukat. A gyermekek szabadon kóstolhattak bele a számukra szimpatikus sportokba. A teniszt, gyermekjógát, birkózást, karatét és ökölvívást is kipróbálhatták. A csarnok adottságai nem tették azt lehetővé, hogy a vizisportokat is bemutassák, de a kilátogató helyi kajak-kenu és úszó egyesületek is ott voltak, és tőlük is lehetett kérdezni a sportágukról.

Az egészségnapnak a sportok népszerűsítése mellett az egészségügyi prevenció a főbb célja. Rövid regisztrációhoz kötve vérnyomásmérésen, bőrgyógyászati anyajegyszűrésen és gyógytornászok általi mozgásszervi szűrési vizsgálatokon lehetett részt venni az egészség védelméért. A Máltai Szeretetszolgálat tüdőszűrő busza is várta az egészségüket figyelemmel kísérő felnőtteket a csarnok mögött.

A szervezők ugrálóvárat állítottak fel a kis gyermekek nagy örömére. A felnőttek pedig test és arcmasszással kapcsolódhattak ki. Egyes állomásokon pecséteket lehetett gyűjteni, melyekért cserébe nyereményeket sorsoltak ki. Cégek kiállítói és árusok is megjelentek a rendezvényen, akiktől egészségmegőrző termékeket lehetett vásárolni. Nem utolsó sorban egyéni táplálkozási tanácsadáson és testösszetétel mérésen is részt lehetett venni.