1. 2024.05.09. csütörtök, Gergely
  2. |
  3. 18 °C
  4. |

Narancs és szegfű választási csata várható Tiszakécskén

Június 9-én önkormányzati választást fognak tartani hazánk minden pontján. Információnk alapján Tiszakécskén a pártok közül csupán a Fidesz és az MSZP indít jelölteket.

 
 

Tiszakécskén nyolc egyéni választókörzet található. Az a képviselőjelölt, aki egyéni indulásban megnyeri a választókörzetét bekerül a közgyűlésbe, míg további három képviselőt tud bejuttatni a lakosság kompenzációs listán keresztül. Összesen tizenegy képviselő és egy polgármester kezdheti meg a mandátumát a következő öt évre. 2019-ben nyolc fideszes, kettő MSZP-s és egy Jobbikos képviselő kapott bizalmat a szavazópolgároktól. A polgármesteri címet pedig a Fidesz jelöltje ismét Tóth János nyerte, ellenzéki kihívója nem volt.

 
 

Tóth János polgármester a lapunknak elmondta, hogy harmadik alkalommal is elindul polgármesternek. Megválasztása esetén a legfontosabb célja az elmúlt két ciklushoz hasonlóan a tiszakécskei emberek, közösségek igényeinek, meglátásainak, elképzeléseinek megismerése, valamint ezen igények megvalósítása. A fideszes jelölteket április 20 után fogják nyílvánoságra hozni, vélhetően lesz változás a 2019-es csapathoz képest.

 

Arra a kérdésünkre, hogy milyen választási eredménnyel lennének elégedettek az alábbi választ kaptuk: – A lakosság el fogja dönteni, hogy az eddig elért eredményeink, az eddigi városvezetés milyen munkát végzett, és ezek tükrében fognak választani. Mi szeretnénk tovább is folytatni ezt a fejlődési folyamatot, az itt lakók életminőségét a lehetőségeinkhez mérten javítani. Én, személy szerint a Fidesz képviselői tekintetében jó eredményt remélek.

A Magyar Szocialista Párt helyi vezetője Hevér-Szabó István elmondta, hogy a képviselőjelöltek hivatalos bejelentését a Fideszhez hasonlóan április 20 után várhatóak, valamint a programjukat is akkor fogják bemutatni. Az viszont biztos, hogy felveszik a kesztyűt és elindulnak az önkormányzati választáson. Önállóan, más szervezettel nem terveznek politikai szövetségre lépni. Hozzáfűzte, hogy narancs és szegfű választási csata várható Tiszakécskén.

Oberna Zoltán ellenzéki képviselő nem indul újra a választáson, sem a pártja, a Jobbik-Konzervatívok. Számos szervezet jelezte, hogy szintén nem terveznek elindulni a tiszakécskei megmérettetésen, köztük a Mi Hazánk, Momentum és a Magyar Kétfarkú Kutyapárt. A cikkünk megírásáig a DK nem válaszolt a megkeresésünkre. Így valóban az örökös harcot vívó Fidesz-MSZP fog jelölteket állítani a június 9-i önkormányzati választáson. Arról biztos információnk nincsenek, hogy független jelöltek fognak e versenybe szállni, többen még nem hozták meg a döntést.