1. 2024.05.18. szombat, Erik, Alexandra
  2. |
  3. 22 °C
  4. |

Izgalmas mérkőzésen legyőzte a Tiszakécske az Ajkát

A Merkantil Bank Liga NB II-es labdarúgó bajnokság 31. fordulójában a Tiszakécskei LC az FC Ajka csapatát fogadta. A hazaiak számára, a kiesés szempontjából, létfontosságú volt a találkozó.

 

A találkozó előtt a hazai játékosok fogadkoztak, hogy mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy győztesként hagyják el a játékteret. A Tiszakécske számára, ugyanis csak a három pont megszerzése volt az elfogadható eredmény. A keretből Grünvald Attila hiányzott, öt sárga lapja miatt nem léphetett pályára. A két csapat eddig hét alkalommal találkozott bajnoki mérkőzésen, amiből négyet az Ajka nyert egy döntetlennel végződött, két alkalommal pedig a Tisza-partiak gyűjtötték be a három pontot. Legutóbb ősszel az Ajka 1-0 arányban győzött otthonában. Igaz, előtte viszont a Magyar Kupában a Tiszakécske nyert 1-0-ra hazai pályán. Balogh Pál vezetőedző egy kivétellel (Grünvald), ugyan azt a csapatot küldte pályára, mint az előző fordulóban. Schindler Szabolcs az ajkaiak mestere, aki egyébként császártöltési, viszont teljes egészében azzal a kerettel kezdett, akik a Nyíregyházát 1-0 arányban legyőzték.

A hazaiak már a találkozó elején támadólag léptek fel, de az első nagy helyzetet csak a 12. percben tudták kidolgozni. Vajda 22 méteres lövése alig kerülte el a bal alsó sarkot. Öt perccel később Sági előtt adódott lehetőség, de a jobb alsó sarok mellé bombázott. Az Ajka kontrákkal kísérletezett, aminek eredményeként a 26. percben egy jobb oldalról belőtt labdát Szarka alig fejelt a kapu fölé. Az ellentámadásnál Balázs Benjamin cselezgetett a bal oldalon, majd közelről Szabadosba lőtte a labdát. A 40. percben Tar felvágta a tizenhatoson belül Kocsis Dominiket, a játékvezető határozottan a tizenegyes pontra mutatott. A büntetőt Zamostny a jobb alsó sarokba lőtt 1-0.

A második félidő elején növelte előnyét a Tiszakécske. Balázs Benjamint ugratták ki a bal oldalon, aki bevitte a labdát a tizenhatoson belülre és a vetődő Szabados mellett a hálóba lőtt 2-0. A 73. percben Kocsist fellökték a tizenhatoson belül, de a játékvezető sípja néma maradt. Az ellentámadásnál a kécskei büntető területen belül Tar pofonvágta Balázst, de ezúttal sem szólt a játékvezető sípja. A labda Nagy Mihályhoz került, aki félmagasan a hosszú sarokba lőtt 2-1. Két perccel később Borsos közeli lövését Kiss Ágoston kiütötte. A 83. percben ismét Kiss bravúrjára volt szükség, mikor Horváth Péter bombáját öklözte ki. Három perccel később viszont Szabadosnak kellett Czékus lövését kitenyerelni.

Élvezetes jó mérkőzést játszott egymással a két csapat. A Tiszakécske jól vette fel a ritmust, és két gólos előnyre tett szert, de számos lehetőséget elpuskázott. A vendég gól után az Ajka kitámadott, és nagy nyomást gyakorolt a hazaiakra, de ez csak a szépítésre volt elég.

- Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, jó felfogásban futballoztunk. Voltak lehetőségeink, egy félidőn belül annyi, mint az elmúlt meccseken. Ezekből lehettünk volna eredményesebbek, és akkor nagyobb előnnyel mehettünk volna a szünetre. A második félidőben megszereztük a második gólunkat, ami túlságosan megnyugtatta a csapatot. Kicsit az eredményt próbáltuk tartani, de akkor is meg voltak a lehetőségeink, labdaszerzések után. Azokból sokkal többet kellett volna kihozni és akkor le lehetett volna zárni a találkozót. A vége elég izgalmas lett, de jól álltuk a sarat, a védők hátul magabiztosak voltak, a kapus teljesítményünk pedig kiemelkedő volt, értékelte csapata teljesítményét Balogh Pál.

- Az első hatvan percbe belealudtunk, ritmustalanul játszottunk, nem az történt a pályán, amit elterveztünk. A második félidőben váltottunk, de sajnos későn, és így vereség lett a vége, nyilatkozta Schindler Szabolcs.

Tiszakécskei LC–FC Ajka 2–1 (1–0)

Tiszakécske, 300 néző, vezette: Nagy Róbert (Márkus Péter, Szilágyi Norbert).

Tiszakécske: Kiss Á. – Lehoczky, Viczián, Valencsik – Sági (Torvund 69.), Szőr (Fodor 91.), Bertus, Balázs – Kocsis, Vajda (Gyurján 82.), Zamostny (Czékus 69.). Vezetőedző: Balogh Pál

Ajka: Szabados – Tóth G. (Horváth P. 68.), Tar, Kenderes, Csemer – Görgényi (Borsos 58.) (Fiáth 58.) – Babos, Sejben (Nagy M. 37.), Csizmadia (Pantovic 58.), Zsolnai – Szarka Á. Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Gólszerző: Zamostny tizenegyesből 41., Balázs 53. ill. Nagy M. a 75. percben.