1. 2024.05.09. csütörtök, Gergely
  2. |
  3. 18 °C
  4. |

Közösségi szemétszedést szerveztek Kerekdombon

A kerekdombi lakosság ismét szemétgyűjtést szervezett a falu tisztaságáért. Napjainkban már a Kerekdombért Egyesület keretein belül, rendszeresen megrendezésre kerül nagy létszámmal ez a közérdekű program. Készítettünk egy rövid interjút az egyesület elnökével, Sipka Attilával. Mindez 9 évvel ezelőtt kezdődött, amikor még Sipka Attila és fia gyűjtötte szorgosan az illegálisan eldobott, lerakott szemetet.

 

Lcafe: Milyen rendszereséggel szokták megtartani az eseményt?

Sipka Attila: Ezt az eseményt évente egy, de szükség esetén 2 alkalommal rendezzük meg. Egyet kora tavasszal, amikor még nem borul minden zöldbe. Egyet késő Ősszel, mikor már alszik a természet.

Lcafe: A Kerekdombért Egyesületnek mi a motivációja a szemetelés elleni harcban?

SA: Az motivál minket, hogy talán most volt az első év, amikor láthatóan kevesebb volt az eldobált, lerakott szemét, így látható volt a munkánk eredménye. Szeretünk együtt lenni, erre jó alkalom a szemétszedés is. Ez is egy közösségépítő esemény!

Lcafe: Helyi egyesületként éreznek-e felelősséget Kerekdomb tisztaságáért?

SA: Természetesen felelősséget érzünk a falunk tisztaságáért! Valamint nagyon fontos, hogy minél több fiatalt, gyermeket is bevonjunk ebbe, mert jó lenne, ha már fiatalon bevésődne a tudatba, hogy ne szemeteljünk. Ha szemetet látunk, tegyünk ellene, hívják fel társaik figyelmét is, hogy vigyázzanak a környezetünkre!

Lcafe: Hogyan sikerült ez a szemléletformáló és egyben közösségépítő zöld program?

SA: A szombati nap nagyon szépen alakult! Mindenki nagyon hatékonyan, szorgalmasan, és igen gyors tempóban végezte a megbeszélt feladatokat, 11 órára végeztünk is. Utána a Közösségi Háznál kis beszélgetéssel egybekötött teázást és zsíroskenyér előebédet tartottunk! Ez is jó hangulatban telt, véleményem szerint nagyon jól sikerült a szervezés és a kivitelezés!

Sipka Attila kiemelte, hogy Tiszakécske polgármestere és a városgondnokság is kivette a részét a kezdeményezésből.