1. 2024.05.09. csütörtök, Gergely
  2. |
  3. 18 °C
  4. |

Kécskei növendék sikere a Zeneiskolai Rézfúvós Fesztiválon

A budapesti Weiner Leó Katolikus Zeneművészeti Szakgimnázium szervezésében január 30-án rendezték meg az I. Zeneiskolai Rézfúvós Fesztivált, amelyen szép tiszakécskei siker született.

A fesztivált az egykori igazgató, trombitaművész, Sztán István emlékére rendezték meg. Sztán István az alapfokú trombitaoktatás megteremtője, a zeneiskolák hivatalos trombita tanmenetének alapját képezi az általa összeállított trombitaiskola.

A fesztiválra nagy volt az érdeklődés az egész országból, szinte minden régióból érkeztek rézfúvós növendékek. A nagy érdeklődésre való tekintettel, három napos fesztivál keretében bonyolították le a rendezvényt, ahol a növendékeket neves szakmai zsűri értékelte. A gyerekek a korosztályuknak megfelelően négy korcsoportban versenyeztek és valamennyi rézfúvós hangszer képviseltette magát.

A Móricz Zsigmond Alapfokú Művészeti Iskola tenorkürtös növendéke, Barcsa Levente a 4. korcsoportban indult. Ebben a korcsoportban már hosszabb lélegzetvételű darabokkal készültek a növendékek. Levente magabiztosan lépett színpadra, és nagyon szép teljesítményt nyújtott. A szakmai zsűri sem gondolta ezt másként, mert ezüst minősítéssel jutalmazták a produkcióját.

Barcsa Levente felkészítő tanára Pallagi Réka, korrepetítora Dömötör Tibor.