1. 2024.05.02. csütörtök, Zsigmond
  2. |
  3. 21 °C
  4. |

Nem játszott jól a Tiszakécske a Kaposvár ellen

Lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését a 2023/2024-es labdarúgó bajnokság tavaszi fordulói előtt a Tiszakécskei LC NB II-es csapata. Ezúttal a harmadosztályban játszó Kaposvári Rákóczi FC volt az ellenfele, hazai pályán.

 

A Tiszakécske a már szinte megszokott összeállításban kezdett. Gyorsan gólt is szerzett, 12. percben. Cipf Dominik mintegy húsz méterről végzett el szabadrúgást a kaputól és hatalmas bombája a jobb felső sarokban kötött ki 1-0. Nem sokkal később Takács Tamás fejesét a felső léc alól ütötte ki a kaposvári hálóőr. A 27. percben Kocsis Dominik előtt adódott lehetőség, de ő a nehezebbik feladatot választotta, mert a kapusba lőtte a játékszert. Az első félidő utolsó percében egy kontra támadás után egyenlített a Kaposvár 1-1.

A szünetben cserélt Kis Károly vezetőedző, mert Viczián helyett Bencze, Torvund helyett pedig Gyurján lépett a pályára. Ebben a játékrészben a vendégek, nem úgy, mint az első félidőben, magasabb fokozatra kapcsoltak, és több alkalommal is próbáltak helyzeteket kialakítani. Az 52. percben két alkalommal is lehetősége lett volna a Tiszakécskének gólt szerezni, de a kaposvári kapus mind a kétszer reflex mozdulattal ütötte ki a labdát. Öt perccel később Gyurján is a vendégek kapusát találta el kecsegtető helyzetben. Egy óra elteltével újabb cserék érkeztek a hazai csapatnál, de ők sem tudtak színt vinni a játékba. A 76. percben Zamostny előtt adódott még lehetőség, de az ő lövését is védte a vendégek kapusa.

A mostani játék sajnos nem azt mutatta, amit a szurkolók vártak, mert azért voltak érdeklődők a mérkőzés iránt. Van még idő próbálkozni, de az biztos, hogy a Nyíregyháza ellen több, sokkal több kell ahhoz, hogy a csapat pontot, esetleg pontokat tudjon elérni. Azt szokták mondani, ha nem sikerül a főpróba, akkor jó lesz az előadás. Meglátjuk.

A Nyíregyháza Spartacus FC-Tiszakécskei LC bajnoki mérkőzés február 4-én 14 órakor kezdődik a Balmazújvárosi Városi Stadionban.

- A mai mérkőzésen nem játszottunk jól, kicsit tompább volt a csapat a megszokottnál. Úgy gondolom, hogy van még arra idő, hogy a bajnoki rajtig fel tudjunk frissülni. A felkészülést mindig a bajnoki eredmények határozzák meg, meglátjuk, hogy ez hogyan sikerült. Most már semmi más nincs hátra, mint készülni a listavezető Nyíregyháza ellen, értékelte a csapat teljesítményét Kis Károly vezetőedző.

Tiszakécskei LC-Kaposvári Rákóczi FC 1-1 (1-1)

Tiszakécske Városi Sportcentrum.

Tiszakécske: Prokop - Balázs B., Fodor, Viczián (Bertus a szünetben), Valencsik (Grünvald 60.), Kocsis D. (Kryvotsiuk 60.), Lehoczky (Bencze 60.), Szőr, Cipf, Torvund (Gyurján a szünetben), Takács (Zamostny 60.).

Gólszerző: Cipf a 12., illetve Babinszky a 45. percben.