1. 2024.05.08. szerda, Mihály
  2. |
  3. 15 °C
  4. |

Második felkészülési mérkőzésen döntetlen a Kazincbarcika ellen

Lejátszotta második felkészülési mérkőzését is a Tiszakécskei LC NB II-es labdarúgó csapata. Ezúttal a vele egy osztályban lévő Kazincbarcika volt az ellenfele Mezőkövesden.

Hétfőn délután még Tiszakécskén a műfüves edzőpályán tartott edzést Kis Károly vezetőedző a játékosoknak. A létszám a megszokottnál kevesebb volt, mert többen betegséggel, és sérüléssel bajlódnak. Továbbra is a maródiak listáján van Csáki Róbert, Kiss Balázs és Márkus Attila. Rostislav Prokov belázasodott, szerencsére nem volt magas, így el tudott utazni a kerettel. Pongrácz Viktor is kisebb problémával küszködött, de ő is rendbe jött. Máté Zsolt orvosnál volt, ő nem is utazott el társaival a mezőkövesdi edzőtáborba, ahova a szakmai stábon kívül huszonegy labdarúgó érkezett meg kedden.

Szerdán délután előkészületi mérkőzés szerepelt a programban, még pedig a Kolorcity Kazincbarcika SC szintén NB II-es- csapata ellen, akik a tabella kilencedik helyéről várják a tavaszi folytatást. Az első előkészületi mérkőzésüket Budafokon játszották a szintén másodosztályú Ajka ellen és 2–1 arányú vereséget szenvedtek. Az első félidő után az egész csapatot lecserélte Csábi József vezetőedző.

A mostani találkozót nem mű, hanem élőfüvön játszották Mezőkövesden, és nem az előre meghirdetett 13 órakor, hanem fél órával később kezdődött a mérkőzés. Az időjárás nem volt éppen a legkedvezőbb, de a labdarúgás már csak ilyen, akkor is pályára kell lépni a cél érdekében, ha nem megfelelőek a körülmények. A „hazaiak” gyakorlatilag ugyan abban az összeállításban léptek pályára, mint a Kisvárda elleni első felkészülési mérkőzésükön, csak ezúttal Szekér helyett Bertus kezdett. Már a mérkőzés elején, a 13. percben lehetősége nyílt a Kazincbarcikának arra, hogy megszerezze a vezetést. Szabálytalan szerelés miatt Gante került a földre a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Kártik a felső léc fölé rúgta. A 29. percben megszerezte a vezetést a Kazincbarcika. Pinte lövését Kiss Ágoston ki tudta ugyan még ütni, de a labda pontosan Kotula elé került, aki nem hibázott 0-1. Nem sokáig örülhettek a borsodiak a vezetésnek, mert Takács Tamás révén két perc múlva egyenlített a Tiszakécske 1-1. A kazincbarcikaiak meglehetősen keményen játszottak, mert a szünetig három sárga lapot is kiosztott nekik a játékvezető. A második félidő nem okozott különösebb izgalmakat, mind a két csapat jól védekezett, és nem sikerült bevenniük az ellenfelük hálóját, így maradt a döntetlen.

Kis Károly így értékelte a csapata játékát: Nem csak a barcikaiaknak, de nekünk is voltak lehetőségeink, igaz ők a találkozó elején tizenegyest hibáztak. Ezt követően megszerezték a vezetést, de Takács Tamás révén sikerült egyenlítenünk. Két azonos osztályban lévő csapat játszott egymás ellen. Ilyen találkozókra szokták azt mondani, hogy küzdelmes mérkőzés. Összességében jól játszottunk, de ez egy erőfelmérő volt, a felkészülés egyik állomása. Voltak nálunk jó teljesítmények, amikre lehet építeni. Bízom abban, hogy a bajnokság tavaszi folytatására kialakul majd egy ütőképes csapat.

Szombaton az NB III-as Eger lesz a következő ellenfele a Tiszakécskének.

Tiszakécskei LC-Kolorcity Kazincbarcika SC 1-1 (1-1)

Mezőkövesd, Zsóry edzőközpont.

Tiszakécske: Kiss Á. - Balázs B., Fodor F., Szőr, Grünvald, Bertus, Le-hoczky, Kocsis D., Cipf, Torvund, Takács. Cserék: Rostislav P. - Viczián, Gyurján, Kryvotsiuk, Bencze M., Sági M. Vezetőedző: Kis Károly

Kazincbarcika: Megyeri - Székely, Szekszárdi M., Papp, Heil, Kotula, Szek-szárdi T., Kártik, Csatári, Pinte, Gante. Cserék: Schramkó - Ternován, Do-bozi, Süttő, Pekár, Szabó B., Kovács Sz., Vincze, Csilus T., Csilus Á., Feke-te V.

Vezetőedző: Csábi József

Gólszerző: Takács 31. illetve Kotula a 29. percben.

A fotón középen Takács Tamás aki az edzéseken is bizonyítja, hogy érdemes volt leigazolni.