1. 2024.05.05. vasárnap, Györgyi
  2. |
  3. 22 °C
  4. |

Falukarácsony idősek köszöntésével

Zsúfolásig megtelt a nyárlőrinci tornaterem a falukarácsony alkalmával. Ez volt már a tizenkilencedik alkalom, amikor közösen ünnepelt az egész település.

 

Az érkezőket forralt borral, meleg teával, diós és mákos bejglivel fogadták az ajtóban. A szépen feldíszített fenyőfa és a tornaterem nyugodtságot, békét és a szeretetet idézte. Először Pénzváltó István polgármester osztotta meg gondolatait azokkal, akik elmentek erre a jeles napra. Kókai Géza református tiszteletes is szólt azokhoz, akik fontosnak tartották azt, hogy részt vegyenek a település karácsonyi ünnepségén, majd meggyújtotta a harmadik gyertyát.

A színpadon először a Pöszméte citerazenekar lépett fel. Az Up for Dance tánccsoport tagjai közül az óvodások és az általános iskolások mutatták be tudásukat. Rimócziné Forgó Ildikó megható karácsonyi novellát olvasott fel. A folytatásban Besenyei Dénes karácsonyi trombita műsorát hallgathatták meg a jelenlévők. Karácsonyi műsor nem múlhat el betlehemes pásztorjáték nélkül. Ezúttal a 3. osztályos diákok készültek ezzel a műsorral. Ezt követően Diószegi Dorka Kata és Mihályfi Máté a Brill-Art Studio Táncsoport Egyesület versenytáncosainak produkciójában gyönyörködhettek a nézők. A Fülemüle énekkar a helyi általános iskola tanulóiból alakult, ők is színpadra léptek.

A műsor befejezésével Hajagos Antal az Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke köszöntötte a faluban élő 85 év feletti lakosokat, majd a képviselők ajándékokat adtak át azoknak, akiknek az egészsége megengedte azt, hogy ott legyenek a falukarácsonyon. Akik nem tudtak eljönni a falukarácsonyra, azok is megkapják majd az ajándékot.

Hagyomány az is a településen, hogy megajándékozzák azokat, akik a településen kiemelkedő közösségi munkát végeztek. Nekik Pénzváltó István és Szakácsné Marsa Edina jegyző adott át apró ajándékot, csak úgy, mint azoknak, akik a műsor készítésében részt vettek. A program befejezéseként a fellépők, szervezők és közreműködők közös produkcióját láthatták a jelenlévők, miközben fentről hullott a hó.