1. 2024.05.02. csütörtök, Zsigmond
  2. |
  3. 21 °C
  4. |

Utcabálra hívták az önkéntes tűzoltókat

A Nyárlőrinci Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjait ezúttal nem tűzhöz, és nem is balesethez hívták, hanem a tiszaugi utcabálra. A feladat, ha kicsit is, de hasonlított a feladatukhoz.

 

Egyre népszerűbbek a nyárlőrinci önkéntes tűzoltók, amit az is bizonyít, hogy már nem csak tűzesetekhez, balesetekhez hívják őket, hanem bemutatóra is. Legutóbb saját településükön tartottak bemutatót a falunap alkalmával, most pedig a szombati, tiszaugi utcabálon. Meghívást kaptak ugyanis, hogy mutassák be, milyen is a tűzoltók munkája. A három fős csapat, Balla István parancsnok vezetésével, a gyerekeknek és a felnőtteknek nem csak beszélt a munkájukról, de a gyakorlatban is megmutattak egy, két feladatot. A gyerekek nem csak kívülről, de belülről is megnézhették azt, hogy milyen a tűzoltóautó. Felvehették a sisakot, de még a tűzoltó kabátot is. Kezükbe vehették a sugárcsövet, és rá kellett jönniük, hogy az nem is olyan könnyű, főleg akkor nem, ha nyomás alatt van. Persze ebbe már a felnőttek is bekapcsolódtak. A nagy melegben azt sem bánták az utcabál részvevői, ha a sugárcsőből kifolyó víz őket is elérte. Sőt, a gyerekek még örültek is neki, és vidáman szaladgáltak a fátyolszerű vízsugárban. Azért az út menti fákra, bokrokra és magára az útra is jutott víz.

A nyárlőrinci önkéntes tűzoltók, délelőtt tizenegy órától, délután kettőig, jó hangulatot teremtettek az utcabál résztvevőinek. Az ebédre készült fácán levesből vaddisznó és csülökpörköltből természetesen megkínálták őket.