1. 2024.05.03. péntek, Tímea, Irma
  2. |
  3. 15 °C
  4. |

Bolondballagást tartottak a nyárlőrinci nyolcadikosok

A 2022/2023-as tanév utolsó napja nem szokványos módon történt a nyárlőrinci Buzás János Általános Iskolában. A hagyományokhoz híven a végzős diákok, bolondballagást tartanak.

 

A ballagás előtti napon, középiskolásokhoz hasonlóan, bolondballagást tartanak a nyárlőrinci általános iskolában. Ez azonban egészen másként történt. Igaz, a nyolcadik osztályosok is különböző furcsa ruhákat öltöttek magukra, és telefirkálták mindennel, ezen kívül rúzzsal, méghozzá pirossal, festették ki magukat. Az alsóbb osztályosok a tantermükben várták, hogy meglátogassák őket a végzősök, akik vidáman rohantak be a tantermekbe, és a kirúzsozott szájukkal puszit adtak a tanulóknak. Akadtak olyanok, akik alig várták, de olyanok is, akik nem szívesen tartották oda arcukat, sőt a kisebbek között olyanok is voltak, akik elbújtak a pad alá. Persze aki nem akarta, azt nem rúzsozták össze. A jóból természetesen a tanárok sem maradtak ki, nekik is piros lett az arcuk.

Amikor minden osztályt végig jártak, utána a tornateremben gyülekeztek a diákok, hogy megnézzék a nyolcadikosok műsorát. A kisebbek azt szerették a legjobban, amikor apró cukorkákat dobáltak feléjük. A mostani program, egy tehetségkutató műsorról (8 faktor) szólt, amibe az egyik legkedveltebb magyar ételt, a krumplit is belekeverték. A fellépők után közös táncot mutattak be a végzősök, majd mindenkit arra kértek, hogy táncoljanak velük. Mindeközben az alsóbb osztályosok kezére, lábára piros figurákat, szövegeket írtak.

A bolondballagás vidám hangulatban fejeződött be. Holnap már komolyabb feladat vár az iskolától búcsúzó diákokra.