1. 2024.05.04. szombat, Mónika, Flórián
  2. |
  3. 24 °C
  4. |

Mosonmagyaróvár ellen, hazai pályán kezd a Tiszakécske

Vasárnap elkezdődik a Merkantil Bank Liga NB II.-es labdarúgó bajnokság 2022/2023-as idénye. A Tiszakécskei LC öt hetes felkészüléssel vág neki az őszi szezonnak.

 

A nyáron alaposan átalakult a keret, több játékostól megvált az egyesület és jelentős számban érkeztek új labdarúgók. Az már a felkészülés elején látszott, hogy csatárposzton erősített legtöbbet a Tiszakécske, de az is feltűnő, hogy magas játékosok érkeztek. Ezt Visinka Ede vezetőedző tudatosnak nevezte, mivel így a fejjátékban is előre tudnak lépni. A felkészülés néhány hete alatt még nem szokott össze teljesen a csapat, de jó úton haladnak. A stáb mindent megtesz annak érdekében, hogy sikeresen szerepeljenek a 2022/2023-as bajnoki évben. – Öt hetünk volt a felkészülésre, szerencsére sérülés mentesen hajtottuk végre, jól tudtunk dolgozni, mind Tiszakécskén, mind pedig Bükfürdőn, nyilatkozta Visinka Ede. – Örülők annak, hogy zökkenőmentesen tudtuk megoldani a feladatainkat, elégedett voltam a játékosok hozzáállásával. Mivel többen is érkeztek, az volt a célunk, hogy minél hamarabb be tudjanak illeszkedni, és megszokják a társakat. Nem csak fizikálisan, de mentálisan is próbáltuk összefésülni a csapatot. Készen állunk a bajnoki rajtra, persze mindig vannak az emberben kételyek, rajt előtti izgalom, de ezt pozitívnak mondanám. Nem csak én, de a játékosok is nagyon várják már a rajtot, és szeretnénk jól bemutatkozni az első mérkőzésünkön a szurkolóinknak, akik tudomásom szerint már nagyon ki vannak éhezve a focira, a rajtra. Mindenképpen szeretnénk a játékunkkal pozitív hatást gyakorolni rájuk.

Az edzések egyébként jó hangulatban zajlanak a csapatnál. A bemelegítés után különböző taktikai feladatokat gyakorolnak a játékosok, amit majd a bajnoki mérkőzéseken tudnak hasznosítani. A játékosokon érződik az akarás, a tenni vágyás, aminek minden bizonnyal meg is lesz az eredménye. Azt is meg kell említeni, hogy minőségi játékosok érkeztek a Tisza-parti kisvárosba. A vezetőedző szerint az egyéni kvalitásuk javult, reményét fejezte ki, hogy ez majd beépül a játék, a csapat életébe, és az újonnan érkezők is hasznos tagjai lesznek az egyesületnek. Igaz, a csapattá érés folyamata még nem alakult ki teljesen, de azon dolgoznak, hogy ez minél hamarabb megtörténjen. A keretből Kalmár Ferenc a sérült, neki a térdét megműtötték, rehabilitációját végzi fizikoterapeuta segítségével. Vólent Roland vállsérülése rendbe jött, ő együtt edz a többiekkel. Mivel csak három: Kiss Norbert, Lovas Andor és Lovas Zsombor húsz év alatti játékosa van az egyesületnek – közülük legalább egynek minden bajnoki mérkőzésen pályán kell lennie – még egyet szeretnének igazolni, hogy ne legyen probléma, ha valaki közülük megsérül. Kiss Norbert egyébként igazoltan volt távol néhány edzésről, mert az U19-es válogatottal készült.

A Tiszakécskei LC hazai pályán a Credobus Masonmagyaróvár ellen kezdi meg a bajnoki szereplését, a találkozó vasárnap 17,30 órakor kezdődik. Ezzel kapcsolatban Visinka Ede elmondta, hogy próbáltak minél több információt beszerezni a Mosonmagyaróvárról. Nagyon stabil csapat benyomását keltik, nem véletlenül nyerték meg simán, száz pontot gyűjtve, az NB III. Nyugati csoportját. A keretük egybemaradt, de azért néhány játékossal ők is erősödtek. Nagyon kellemetlen ellenfélnek tartja, biztos abban, hogy jó pár csapat életét meg fogja nehezíteni az új bajnokságban. Ettől függetlenül a Tiszakécskének nem lehet más célja, mint megnyerni az első bajnoki találkozót.