1. 2024.05.08. szerda, Mihály
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Tök jó napot tartottak

Boszorkányok igenis vannak. Nem csak idősebbek, de fiatalok is. Ezt bizonyította a tiszakécskei könyvtár Tök jó rendezvénye, ahol két boszorkánnyal is találkozhattak a jelenlévők. Az egyik még kezdő, a másik már gyakorló volt.

 

Töklámpás és tökételek készítése szerepelt a programban. Ennek megfelelően gyerekek és felnőttek, hozott anyagból, tökből próbáltak a legjobb, vagy a legszebb formát kialakítani. A zsűri Vincze Orsolya faragott tökét találta a legjobbnak. Második helyen végzett Orbán Attila, a harmadikon pedig Markó Nóra. A tökből készült ételek ezúttal is változatosak voltak, sőt italokat is lehetett kóstolni. Többek között volt kalács, rétes, maffin, lecsó, fasírt, de még habcsók is. Az ételek helyezését úgy döntötték el, hogy kóstolás után minden jelenlévő csak egy ételre szavazhatott. Aki a legtöbb szavazatot kapta az nyert. Ennek alapján Józsa Lajosné keltkalácsát tartották a legízletesebbnek. Második helyen végzett Dékány Imréné fasírtja, aki rétest is készített. A harmadik helyet Varga Erika szerezte meg tökös lecsójával.

A jelmezverseny eredményeként megosztott első hely született Markó Nóra és Gortva Luca között. A harmadik helyen pedig Bene Erzsébet végzett. A helyezettek külön ajándékot kaptak, de minden versenyző, Kristóf Márta által készített mézesbábot is átvehetett.