3 L Cafe - Lakitelek és környéke hírei! Közélet, bulvár, sport és minden ami egy kávé mellett megbeszélhető!
  1. 2020.09.29. kedd, Mihály
  2. |
  3. 15 °C
  4. |

Fél évszázados osztálytalálkozó Nyárlőrincen

Kicsit megszeppenve - mint a kisiskolások - léptek be a terem ajtaján az ötven éves találkozóra érkezett öregdiákok, az általános iskola kapuján. Izgalom töltötte el őket, hogy vajon mennyit változtak, megismerik-e egymást ennyi év után. A hatás nem maradt el. Valóban nem mindenki ismerte meg a másikat.

Az ötven éves találkozón először az elhunytak emlékének adóztak, és gyertyát gyújtottunk értük. Az osztály létszáma 25 fő volt, hárman már eltávoztak az élők sorából, a találkozón 15-en vettek részt.A tanárok közül: Bera Márton, Besze Veronika, Lövétei József, Rácz Attila igazgató Steinakker Lajosné már elhunytak. Deák Mária és Grosán Pál viszont ott voltak. Felolvasták a 84 esztendős Bera Sándor osztályfőnök levelét. Egészségi állapota ugyanis nem engedte meg, hogy ilyen hosszú, fárasztó útnak tegye ki magát és volt tanítványaival legyen. Nemcsak az osztályfőnök hatódott meg a megkeresés kapcsán, hanem a diákok is, amikor a küldött levél utolsó sorai elhangzottak: „Szeretettel és sokszor gondolok rátok. Minden jót, egészséges, szerencsés és boldog további éveket kívánok az egykori kedves, fiatalkori gyerekeimnek.” A róla küldött fényképet kezükbe tartva, hosszasan nézték a volt diákok.

Először tanárok mesélték el az elmúlt évek történéseit, utána névsor szerint a diákok. Egy kis bátorító hatására és a felszolgált sültes tálak után jobban megnyílt mindenki, oldottabb lett a hangulat. Egymás után kerültek elő az egykori élmények, sztorik. Régi fényképeken, próbálták felismerni egymást, de nem mindig sikerült. Gyorsan eltelt a délután, tanárok, öreg diákok közel kerültek egymáshoz. Estefelé egy szép nap emlékével, élményeivel köszöntek el egymástól.

1963-ban nyolcadik osztályt végzettek névsora: Bozsik István, Farkas Amália, Farkas Ferenc, L. Faragó József, Géró Ferenc, Golovics Ilona, Gyenes Margit, Herczeg György, Horváth János, Horváth József, H. Kiss Pál, Sváb Kovács Anna, Markó Györgyi, Marsa Erzsébet, Marsa Zoltán, Nagy Endre, Nagy Margit, Nagy Mária, Nyúl Gyula, Rácz István, Recski Sarolta, Salánki Imre, Szabó Julianna, Százdi Lídia, Varga László.