1. 2024.05.08. szerda, Mihály
  2. |
  3. 14 °C
  4. |

Aszfalton rajzoltak a diákok

Minden évben megrendezi a tiszakécskei könyvtár az általános iskolások részére az aszfalt rajzversenyt. Ezúttal is piacon készíthették el remekművüket a diákok.

 

Ha én lennék az anyukám. Ezzel a címmel kellett rajzokat készíteni a tanulóknak. Ezúttal az alsó és a felső tagozatosok is ugyan azt a témát dolgozták fel. Közel százan ragadtak kezükbe színes krétákat, hogy megvalósítsák elképzelésüket. A gyereke kreatívak voltak, mert különbözően látták és valósították meg azt, amit szerettek volna. A zsűri természetesen külön-külön értékelte az alsó és a felső tagozatos teljesítményeket. Nem volt egyszerű feladatuk, mert igazán jól oldották meg a feladatokat a gyerekek.

Addig, míg az ítészek eldöntötték a helyezések sorrendjét, a tanulók a művelődési központban retro rajzfilmeket nézhettek. Végül megszületett a döntés, de minden vállalkozó szellemű diák kapott ajándékot. Az alsó tagozatos kategóriában első helyezett lett: Mónus Melinda Református Kollégium 4. osztályos, második Papp Dániel Móricz Zsigmond Oktatási Intézmény Tiszabögi Tagozata 3. osztályos, harmadik Kiss Viktória Református Kollégium 1. osztályos, negyedik Kecskés Péter Móricz Zsigmond Oktatási Intézmény 4. osztályos, ötödik Tyavoda Barbara Református Kollégium 4. osztályos, hatodik Jekkel Anna Móricz Zsigmond Oktatási Intézmény 1. osztályos. Felső tagozatos kategóriában első helyen végzett: Mintál Amina Móricz Zsigmond Oktatási Intézmény 6/a. osztályos, második Dékány Henrietta Móricz Zsigmond Oktatási Intézmény 7/b. osztályos, harmadik Vincze Kata Móricz Zsigmond Oktatási Intézmény 6/b. osztályos, negyedik Petrezselyem Kata Móricz Zsigmond Oktatási Intézmény 6/b. osztályos, ötödik Mezei Mónika Református Kollégium 8/b. osztályos, hatodik Vechter Kitti Móricz Zsigmond Oktatási Intézmény 6/a. osztályos.