1. 2024.05.04. szombat, Mónika, Flórián
  2. |
  3. 22 °C
  4. |

Tartalmas évet zártak a nyugdíjasok

A művelődési ház nagytermében tartotta évzáró ünnepségét a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Nyugdíjas Klub. A rendezvényre meghívták azokat is, akik támogatták ebben az évben a klub munkáját.

 

A jelenlévőket Kiss Jánosné köszöntötte. A klub elnöke beszámolt arról, hogy mit végeztek 2014-ben. Tartalmas volt a program, amiben részt vettek. A rendezvények sorozatát színes farsangi mulatsággal nyitották, amelyre a meghívták a lakiteleki Tisza nyugdíjas klub tagjait is. A tordai testvértelepülés farsangi mulatságon két humoristájuk Tímár Béláné és Kiss Jánosné mutatkozott be. A nőnapot a férfinappal együtt ünnepelték meg. Solton részt vettek a megyei versmondó és humor ki mit tud-on, ahol a már említett két tagjuk első helyezést ért el. A városföldi kártyaversenyen Szűcs Ferencné első, Birkás Mihályné második helyezést szerzett. Anyák napja alkalmából nem csak az édesanyákat, de a nagymamákat is köszöntötték. Három napos kirándulást szerveztek Szilvásváradra és környékére. Meghívást kaptak az izsáki nyugdíjas klub 20. évfordulójára. A lakiteleki nyugdíjas találkozón műsorral örvendeztették meg a nézőket. A dániai testvértelepülésről, Kjellerupról Tiszaalpárra látogatókat, minden alkalommal, táncos produkcióval fogadta: Alamné Busa Mária, Balogh Károlyné, Barcsa Mihályné, Bodri Andrásné, Csorba Jánosné, Kása Andrásné, Kása Sándorné, Kiss Jánosné, Mogyorósi Andrásné, Petényi Józsefné, Szűcs Ferencné és Stayer Julianna. A kecskeméti tekebajnokságon Alamné Busa Mária első helyezést ért el. A kerekegyházi szüreti mulatság fénypontjai voltak a klub táncosai, akik a szeghalmi Országos Nyugdíjas Táncversenyen harmadik helyezést értek el. Ladánybenén szóló hangszer kategóriában Kónya Gábor a legjobbnak bizonyult. Részt vettek a szarvasi Szilva Fesztiválon is. A helyi Tekerőlantos Találkozó elmaradhatatlan részt vevői, minden évben, a klub tagjai, csak úgy, mint a községben zajló ünnepi eseményeknek. Megyei irodalmi vetélkedőt szerveztek, ahol Jámbor Ferencné, Kása Andrásné és Petényi Sándorné első helyezett lett.

Kiss Jánosné megköszönte azoknak a segítségét, akik ebben az évben is támogatták klubjukat. Közülük külön köszöntötte Novák Zoltánt, aki éppen azon a napon ünnepelte születésnapját. A klub tagjai közül Viglási Sándornak is kijárt a köszönet, mert 70 éves lett. A klub vezetője úgy fogalmazott, hogy szeressük és keressük egymást egész évben, ne csak karácsonykor. Természetesen ezúttal is szórakoztatták a jelenlévőket a klub tagjai. Minden jelenlévőt apró ajándékkal leptek meg, majd a vacsora következett. Ezt követően, aki akart az táncra is perdülhetett, Szepesi István zenéjére.