1. 2024.04.27. szombat, Zita, Mariann
  2. |
  3. 17 °C
  4. |

Emberhátrányban tudott egyenlíteni Lakitelek Nyárlőrincen

A vármegyei másodosztályú labdarúgó bajnokság Északi csoportjában a 16. fordulóban Lakitelek, a szomszéd településre, Nyárlőrincre utazott.

 

A mérkőzés első felében Nyárlőrincnek felsőlécet eltaláló lövése és meg nem adott, lesből született gólja is volt. A lakiteleki játékos Tombácz Barnabás korai góljáról és kiállításáról szólt az első félidő. Így a vendégek egy gólos vezetéssel és tíz emberrel kezdhették a második játékrészt.

A második félidőben Bali Gábor és Torbavecz Tamás góljainak köszönhetően a hazai csapat meg tudta fordítani az eredményt. A kilencven perc lejárta után, a hosszabbításban Kovács László bedobásának köszönhetően, Szólát Kevin szemfüles góljával döntetlenre tudta menteni a vendégcsapat az eredményt.

Megszólaltattuk a nyárlőrinci csapatkapitányt, az egyik hazai gólt szerző játékost, Bali Gábort. – Az első félidőben lassan enerváltan fociztunk. Úgy éreztem jobban akart az ellenfél, minden párharcba jobban mentek bele. A kiállítást követően átvették a kezdeményezést, tudták játszani a játékukat. A második félidőben elkezdtünk focizni, elkaptuk a fonalat, azonban nem használták ki kellően a helyzeteinket. A harmadik gólt nem rúgtunk, így a mérkőzést nem tudtuk lezárni, míg az ellenfél ügyesen rombolta a játékunkat. Kavarodásból, a legvégén sikerült Lakiteleknek megszereznie a döntetlent jelentő találatot, de a futball az ilyen.

Arra a kérdésre, hogy a csapat célként tűzte ki a bajnoki címet Bali Gábor a következőket mondta: Egy baráti társaság vagyunk, egy kis falusi brigád. Egy Solttal, Kiskunmajsával és Kerekegyházával küzdünk a dobogóért. Próbáljuk kihozni magunkból a legjobbat, zsinórban hat mérkőzést nyertünk. Azért tudjuk a helyünket, a Solt toronymagas esélyese ennek a bajnokságnak. Nem azt mondom, hogy föltett kézzel megyünk jövő héten Soltra, szeretnénk ott is nyerni. Semmi célkitűzés nincs előttünk, mi élvezzük a focit és örülünk, hogy együtt lehetünk.

Kemenes György LTE edzője az alábbiakat mondta a találkozó után: Igazából óriási küzdelem volt, amibe mi nagyon jól álltunk bele, amivel készültünk a fiúk maximálisan megoldották. Átírta kicsit a forgatókönyvet a kiállítás, ami magába véve véleményem szerint megelőzte egy hibás játékvezetői döntés, ami kiállítás sorsára juttatta játékosunkat. Azonban ezzel nem tudunk mit kezdeni, a sporttárs így látta…… Nyilván Bali Gabi kvalitása most is megmutatkozott, nagy erőssége és vezére a csapatának, azonban nekünk is van vezérünk Győri Sanyi személyében. Úgy gondolom, amíg nem volt kiállítás tizenegy harcos volt a pályán, míg kiállítás követően tíz harcos. A változtatások után a cserék is jól szálltak be és el tudtuk tüntetni a létszámfölényt és a fiatal csapatunk végül egyenlíteni tudott. Büszke vagyok minden játékosomra, ez férfimunka volt! Külön köszönet a minket elkísérő szurkolóknak és a szimpatizánsainknak, akik végig buzdították csapatunkat!

- Milyen érzés, hogy az előző klubja ellen szerezte meg ezt a bravúros idegenbeli döntetlent, főleg tíz emberrel?

- Nagyon sok érzés kavargott és kavarog is bennem. Nyilván ennek a csapatnak a 80 százaléka az én kezem alatt is erősödött és érlelődött. Nem véletlen szereztek bronzérmet annak idején. A mai nap is a srácok intelligensen, örömmel fogadtak, oda jöttek, köszöntek. Ugyanúgy nekem ők is a fiaim, mint ahogyan most a lakitelekiek.

Nyárlőrinc LSC-Lakiteleki TE 2-2 (0-1)

Nyárlőrinc, vezette: Bosnyák Sándor Attila (Csorba Gábor, Végh Ferenc).

Nyárlőrinc: Jelen - Dezső, Sajtos, Torbavecz, Malomsoki, Kovács M. (Medveczki 84.), Németh N., Faragó S. (Pánczél 46.), Rimóczi (Somlai 63.), Vojtovics, Bali (Túri 85.)

Lakitelek: Benkó - Kotvics, Illés (Kakó 75.), Magyar D., Tamásy K., Vörös, Szólát, Tamásy R. (Kovács L. 84.), Magyar P. (Anka 63.), Győri, Tombácz. Vezetőedző: Kemenes György.

Gólszerző: Bali 55., Torbavecz 70. ill. Tombácz 3., Szólát 91. percben. Kiállítva Tombácz a 33. percben.