1. 2024.04.27. szombat, Zita, Mariann
  2. |
  3. 19 °C
  4. |

Nem játszott rosszul a Kécske, de hiányzott belőlük a gyilkos ösztön

A 23. fordulóval folytatódott a Merkantil bank Liga NB II-es labdarúgó bajnokság, melyben a tizenhetedik helyen álló Tiszakécskei LC a második helyezett ETO FC Győr csapatát fogadta.

 

A két gárdának egészen más a célkitűzése. A vendégek a legmagasabb osztályba kerülésért harcolnak, míg a házigazda a bennmaradásért. Az elmúlt fordulóban a Rába-partiak 0-1-re kaptak ki otthon a Nyíregyházától, míg a Tisza-partiak 2-1 arányú vereséget szenvedtek Szombathelyen. Mivel a Győr csak egy ponttal gyűjtött többet a harmadik helyezett Vasasnál, számukra nagyon fontos volt a három pont megszerzése. A Tiszakécskének még ennél is fontosabb, hiszen egy újabb vereséggel már kilátástalan helyzetbe kerültek volna. Éppen ezért küzdelmes, jó mérkőzésre volt kilátás.

- A Győr elleni mérkőzésbe úgy megyünk bele, hogy győzünk, úgy is készültünk nyilatkozta a találkozó előtt Prokop Rostislav. - Minden valószínűség szerint a szerdai Kisvárda elleni kupamérkőzésből is kiveszünk majd pár jelenetet, amit a vendégek ellen alkalmazni fogunk. Mindent megtettünk annak érdekében, hogy rendben legyünk fejben és fizikálisan is, és úgy menjünk neki az ETO-nak, hogy a három pont itthon maradjon. Szerintem ez a csapatnak már kijár, megérdemeljük. Van ugyan egy kicsi fáradság, mert olyan ritmusban játszottunk, ami megterhelő. De ez ezzel jár, nem keressük a kifogásokat, be kell húzni a Győr elleni meccset, nincs mese.

Erre csak rá trónfolt Kis Károly is. - A Kisvárda elleni mérkőzésen több embert is pihentettem, illetve volt olyan játékos, aki kisebb sérülés miatt nem játszott. A vasárnapi mérkőzésen számítok rájuk, de azokra is, akik szerdán nem játszottak. A Győr a feljutásért játszik, rengeteg pénzt beleáldoztak ebbe, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy nekünk jól kell játszani, és meg kell kezdeni a felzárkózást, mert az, hogy hétről hétre halogatjuk, az sok jóra nem vezethet. Nincs mese nyernünk kell, tette hozzá a vezetőedző.

A találkozó nem jól kezdődött a hazaiak számára, mert már a nyolcadik percben a hálójukban volt a labda. Kröhn a bal oldalról adta be a labdát, pontosan Csontos fejére, aki közelről a kapu jobb oldalába fejelt 0-1. A 24. percbe szinte megismétlődött a jelenet. Ezúttal is Kröhn adott be bal oldalról, csak ezúttal Lukicnak adta a labdát, aki alig lőtt mellé. Ezt követően egyik fél sem tudott kidolgozni helyzeteket.

A második félidőre egy teljesen más Tiszakécske jött ki a pályára. Sokkal támadóbbak voltak, helyzeteket alakítottak ki. A 48. percben Bertus Lajos 20 méteres lövését a léc alól ütötte ki Ruisz. Két perccel később Balázs Benjamin jobb oldali beadása után az egyik védő kezére pattant a labda a tizenhatoson belül. Azon a térfélen tartózkodó hazai nézők egyöntetűen ugrottak fel és a tiszakécskei kispad is büntetőt reklamált, de a játékvezető sípja néma maradt. A 78. percben Kocsis Dominik középről leadott lövése alig ment a jobb alsó sarok mellé. Három perccel később Balázs Benjamin kapásból leadott bombája a jobb felső sarok mellett hagyta el a játékteret. A hosszabbítás harmadik percében ismét Kocsis lőtt távolról, ezúttal is csak kicsit tévedett.

Ellentétes félidőt láthattak a nézők. Az első félidőben a Győr birtokolta többet a labdát és vezetést is szerzett. A második játékrészben a Tiszakécske átvette a játék irányítását, helyzeteket dolgoztak ki, de gólt nem sikerült rúgniuk, anélkül pedig nem lehet mérkőzést nyerni.

- Rendkívül csalódott vagyok, mert nem érdemeltünk vereséget. A játékosok nagyon sokat tette azért, hogy pontot, vagy pontokat szerezzünk. Elkeseredett vagyok, mert nem kaptunk egyenlő feltételeket. Egy százszázalékos tizenegyest nem adtak meg a javunkra, ami már nem az első eset. Számunkra ez érthetetlen. A második félidőben be tudtuk nyomni a Győr, voltak lehetőségeink, de hiányzott belőlünk a gyilkos ösztön. Nagyon nehéz megemészteni ezt a vereséget, nyilatkozta a találkozó után Kis Károly.

- A mérkőzés elején jól fociztunk és gólt is tudtunk rúgni. Utána a hazai csapat ránk erőltette a játékát, és nyomást gyakorolt ránk. Jól is játszottak és igazából ekkor nem nagyon tudtunk mit tenni ellenük. Ahhoz, hogy feljussunk még sokat kell fejlődnünk. A Tiszakécske jobban játszott, mint azt a helyezése mutatja. Az elkövetkezendő mérkőzéseken jönnek majd számukra a jó eredmények, mondta Kuznyecov Szergej.

Tiszakécskei LC-ETO FC Győr 0-1 (0-1)

Tiszakécske, 300 néző, vezette: Lovas László (Csatári Tibor, Szabó Dániel).

Tiszakécske: Kiss Á. - Balázs B., Szőr, Viczián, Grünvald (Takács 90.), Bertus, Szekér (Bencze M. 88.), Vajda (Pongrácz 66.), Kállai (Kocsis D. 58.), Cipf (Torvund 66.), Zamostny. Vezetőedző: Kis Károly

Győr: Ruisz - Kiss M., Szépe, Boldor (Szujó 16.), Kröhn (Huszár 79.), Tóth R., Skvarka, Vianna, Lukic (Riquelme a szünetben), Csontos (Boschilia 65.), Diarra. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej

Gólszerző: Csontos a 8. percben.