1. 2024.04.28. vasárnap, Valéria
  2. |
  3. 22 °C
  4. |

Védekezésből jelesre vizsgázott a Tiszakécske

A Merkantil Bank Liga NB II-es labdarúgó bajnokság hetedik fordulóját vasárnap bonyolították le, melyben a Tiszakécskei LC a Soroksás SC-t fogadta.

 

Nem volt könnyű helyzetben a hazai csapat a találkozó előtt, mert több sérült is van a csapatban: Pongrácz Viktor, Márkus Attila, Máté Zsolt. Szerencsére, Csáki Róbert és Polyák Kristóf már ott volt a kispadon és az utóbbi pályára is lépett néhány perc erejéig. A csatársorból már korábban eltávozott Vólent Roland, a klub pedig pénteken jelentette be, hogy Horváth Zoltán sincs már az egyesületnél, ő a harmadosztályú Cigánd SE-hez igazolt. Szombaton újabb változás történt a klubnál, egy új játékost Viczián Ádámot adta kölcsönbe a Diósgyőr. A 27 éves labdarúgóra belső védőként (erre most nagy szükség van a csapatnál), vagy középpályásként számíthat a klub. Vas László vezetőedző ki is használta a tapasztalt játékos tudását és kezdőként játszatta a Soroksár ellen.

Hét alkalommal játszott eddig a két csapat egymással a másodosztályban, amiből négyet a soroksáriak nyertek, egy döntetlennel végződött, két alkalommal pedig a Tiszakécske győzött.

A hazaiak kezdték jobban a játékot, mert már a nyolcadik percben a soroksári kapuban táncolt a labda 1-0, akinek a hálóőre az Holczer Ádám volt, aki két évvel korábban a tiszakécskeiek kapuját is védte. A gyors gól megnyugtatta a Tisza-partiakat és szervezetten játszottak. A félidő közepén azonban átvette a játék irányítását a Soroksár, sorra vezették a támadásaik és bizony volt úgy, hogy a hazaiak percekig nem tudtak az ellenfél térfelére lépni.

A második félidőben folytatódott ez a tendencia. A vendégek birtokolták többet a labdát a tiszakécskeiek pedig kontrákra alapoztak. A 77. percben Sipos közelről meglőtt labdája egy védő lábán megpattan és a jobb felső sarokba tartott, de Kiss Ágoston bravúrral szögletre tolta. A találkozó hajrájában a hazaiak megmutatták azt, hogy milyen hatékonyan tudnak védekezni, igaz volt olyan amikor csak előre vágták a labdát, hogy felszabadítsák a kapujukat. Sajnálatos módon Kiss Balázs a 90. percben megsérült, hordágyon kellett levinni a pályáról. Minden valószínűség szerint rá hosszú ideig nem számíthat majd a klub. A 92. percben Lovrencsics kapáslövését a léc alól ütötte ki Kiss Ágoston. Egy perccel később ismét a hazai kapusnak kellett bravúrt bemutatni. Ekkor Sipos öt méterről leadott lövését hárította. Ezen a mérkőzésen nem lehetett gólt lőni Kiss Ágostonnak. A Tiszakécske meg tudta őrizni egy gólos előnyét, és otthon tartották a három pontot. A játékosok ezen a találkozón az elmúlt fordulóban megsérült társukért, Márkus Attiláért is küzdöttek és harcoltak.

- Megdolgoztunk a győzelemét, egy nehéz sorozaton vagyunk túl, a három nyeretlen meccs mind a fejekre, mind a lábakra béklyót kötött. Most egy jó csapatot sikerült legyőznünk, addig míg nem váltunk teljesen görcsössé, a játék is rendben volt. A végén a szerencsével sem álltunk hadilábon, több nagy védése is volt a kapusunknak. A lehetőségeink meg voltak arra, hogy lezárjuk a meccset. Egyetlen egy dolog volt számunkra fontos, hogy nyerjünk és ez sikerült megvalósítani - értékelte csapata teljesítményét Vas László.

- Gratulálok a Tiszakécskének, mer otthon tartotta a három pontot. A futball igazságtalansága ez a mai nap, mert felborult a pálya, azt csináltuk, amit akartunk, de sajnos egy gólt sem tudtunk rúgni. Helyzetek tömkelegét hagytuk ki. Ez a harmadik vereségünk zsinórban, jól jön a válogatott szünet, tudunk majd dolgozni, vélekedett Lipcsei Péter.

Tiszakécskei LC-Soroksári SC 1-0 (1-0)

Tiszakécske, 400 néző, vezette: Jakab Árpád (Baghy Csaba, Vrbovszki Pál).

Tiszakécske: Kiss Á. – Balázs B., Fodor, Viczián (Polyák 80.) Bencze M. (Zamostny 80.), Kiss B., Erdei, Szekér, Kocsis D., Cipf (Gyurján 54.), Torvund (Winkler 69.). Vezetőedző: Vas László

Soroksár: Holczer – Kaján, Kroner, Valencsik, Németh E. (Sipos Z. a szünetben), Katona M. (Hegyi 81.), Hajdú R. (Vogyicska 69.), Köböl (Varga I. a szünetben), Dragoner (Korozmán 70.), Vincze, Lovrencsics. Vezetőedző: Lipcsei Péter

Gólszerző: Torvund a 8. percben.