1. 2024.04.27. szombat, Zita, Mariann
  2. |
  3. 18 °C
  4. |

Lesznek változások a tiszakécskei csapatban

A Merkantil Bank Liga NB II-es labdarúgó bajnokság 34. fordulójában az MTK Budapest érkezik Tiszakécskére. A nagy múltú ellenféllel szemben pontot, pontokat vár Klausz László vezetőedző.

A fővárosi csapat, attól függetlenül, hogy az utóbbi időben nem ment nekik olyan jól a játék, a második helyet foglalják el a tabellán úgy, hogy nyolc pont előnyük van a harmadik helyezett Ajka előtt. A fővárosi csapatnak nem lehet más feladata, mint feljutni a legmagasabb osztályba. Ezt már a bajnokság elején is hangoztatták, és azóta is folyamatosan ezt mondják. Az utolsó három mérkőzésük azonban nem úgy sikerült, mint ahogyan azt eltervezték, mert kikaptak hazai pályán a Szombathelytől 0-2-re, a Siófoktól idegenben 2-1-re és legutóbb pedig az otthonukban a Soroksártól 1-2-re. Ezzel kapcsolatban Horváth Dávid vezetőedző azt nyilatkozta a mérkőzés után, hogy nem volt annyira magabiztos a csapata, a kontra támadásokat nem tudták levédekezni. A középpályán több labdát kellett volna szerezni, hogy megállítsák a gyors soroksári játékosokat. Nem csak a rövid passzos játékot szeretnének játszani, ami nagyon kiismerhető, egyoldalú, és levédekezhető, hanem a gyors akciókra is építenének. A Tiszakécskéről azt nyilatkozta, hogy azt a fajta agresszivitást, amit náluk látnak, nekik is meg kell teremteni, hogy legyen lehetőségük arra, hogy a saját játékukat játsszák. Ameddig az ellenfél a labda nélküli játékban erősebb, addig esélyt adnak nekik arra, hogy pontot, pontokat szerezzenek, ami már nem fér bele a feljutás elleni harcba. Jó szellemű játékosaik vannak, csak talán az előnyük tudatában bele kényelmesedtek a bajnokságba. Reményét fejezte ki, hogy az pofon, amit az elmúlt időszakban kaptak, az majd felrázza őket.

A Tiszakécske az utolsó három mérkőzésből kettőt megnyert, a Pécs otthonában 1-0-ra győztek, a Kazincbarcikát hazai környezetben 1-0-ra verték, a Gyirmót otthonában azonban 1-0-s vereséget szenvedtek. Van tehát javítani való, ha nem akarnak, már pedig nem akarnak, osztályozót játszani. Ezt leghamarabb az MTK ellen tudják megmutatni a játékosok. A találkozóval kapcsolatban Klausz László vezetőedző a következőket mondta: - Természetesen hazai pályán pontokat szeretnék szerezni. Az MTK most nincs jó formában, mert egymás után három vereség van mögöttük. Igaz, mi is kikaptunk Gyirmóton, de azt gondolom, hogy a csapategység, a védekezés rendben volt. Sajnos abból az átmeneteket nem sikerült úgy megoldani, mint az előző két mérkőzésünkön. Ezen szeretnénk javítani, éppen ezért lesznek változások is a csapatban. Klausz László hozzá tette még, hogy Winkler András a Gyirmót ellen megsérült, Farkas Norbert pedig belázasodott, így az ő játékukra nem számít. Gyurján Bence, Geiger Norbert és Oláh Máté viszont felépült, így ők már bevethető állapotban várhatják a mérkőzést.

A Tiszakécskei LC–MTK Budapest találkozó csütörtökön 17 órakor kezdődik a Tiszakécskei Városi Sportcentrumban.