1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 15 °C
  4. |

Farsangi koncertet adott a tiszakécskei zeneiskola

Minden évben farsangi koncertet ad a Tiszakécskei Móricz Zsigmond Általános Iskola és Gimnázium Alapfokú Művészeti Iskolája. A vírus helyzet miatt azonban két évvel ezelőtt volt utoljára. Most fergeteges koncertet adtak a diákok és a tanárok.

 

Sokan voltak kíváncsiak a köznyelven zeneiskolaként nevezett iskola koncertjére, ahol nem csak a diákok, de a tanárok is jelentős szerepet vállaltak a siker érdekében. Aki csak úgy toppant be, az is észrevehette, hogy farsangi koncertről van szó, mert természetesen, szinte minden részt vevő jelmezbe öltözött. A nagy számú közönség először a legkisebbeket látta, akik énekeltek. Voltak szóló bemutatkozások, de csoportosan is előadtak zeneszámokat a diákok és a tanárok egyaránt.

Bögös Dániel tagintézmény vezető elmondta, hogy a farsangi koncert az iskola legnagyobb rendezvénye. Legutóbb 2021. február 21-én tudták megtartani. A koronavírus miatt az elmúlt két évben erre nem volt lehetőség. Egy ilyen program megmozgatja az egész intézményt, tanárokat, diákokat, szülőket és a helyi közösségeket is. Ez a koncert más volt, mint egy átlagos hangverseny, mert a klasszikus zene helyett a humor dominált. A zeneiskolába 204 tanuló jár, ami az elmúlt évekhez képest a legmagasabb szám. A tanári karban történt változások sem okoztak visszaesést. Bögös Dániel azt kérte, hogy aki kedvet érez a zenetanuláshoz, az jelentkezzen náluk.

Az utolsó szám meglepetés volt, mert a tanárok az elmúlt év egyik legnagyobb slágerét mutatták be, még pedig Korda György Reptér című számát.