1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

A hosszabbításban bukta el a három pontot a Tiszakécske

A Merkantil Bank Liga NB II.-es labdarúgó bajnokság a 23. fordulóval folytatódott. A Tiszakécskei LC az Aqvatil FC Csákvár csapatát fogadta a városi sportcentrumban.

 

Az idei eddig két bajnoki mérkőzésen mind a két gárdának egy döntetlen és egy vereség szerepelt a neve mellett. Ez pedig azt jelentette, hogy mind a két csapat a három pontért harcolt. Klausz László a hazaiak mestere már korábban kijelentette, hogy számára a három pont megszerzése az elfogadható eredmény. Ennek tudatában egészen más feladattal látta el tanítványait, mint a legutóbbi Diósgyőr elleni találkozón. Támadó futballt kért, aminek a végén gólt, gólokat kellett volna lőni a játékosainak. Az összeállításnál viszont meglepő volt, hogy a korábbi csatárok közül egy sem volt a kezdő csapatban. Jó hír volt a találkozó előtt, hogy Farkas Norbertnek lejárt a büntetése, és Csáki Norbert is felépült a sérüléséből, így mind a ketten pályára léphettek.

A vendégek két ponttal előzték meg a tabellán a Tiszakécskét, és az volt a céljuk, hogy a riválisukat maguk mögött tartsák. Tóth Balázs a csákváriak vezetőedzője a találkozó előtt azt nyilatkozta, hogy sokkal élesebbnek kell lenniük a kapu előtt, és a lehetőségekkel jobban kell sáfárkodniuk. Fontos lenne számukra az, hogy minél hamarabb megszerezzék az idei első győzelmüket. Legutóbb ősszel találkozott egymással a két gárda, akkor 1–1-es eredménnyel ért véget a találkozó. Mivel most mind a két csapat a három pont megszerzésére törekedett, így jó mérkőzésre volt kilátás.

Az első veszélyes akciót a vendégek vezették. A 9. percben Beliczky Gergő, a korábbi tiszakécskei játékos, lapos lövését a jobb alsó sarokból ütötte ki Antal Botond. Három perccel később Alaxai kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül, de a játékvezető sípja néma maradt. A 23. percben ismét kezezés volt a csákvári büntető területen belül, ezúttal László Noel kezét érintett a labda, de ezt sem látta a játékvezető tizenegyesnek. Pontosan fél óra telt el a találkozóból, mikor Kiss Norbert fejesét a gólvonalról fejelte ki Mészáros. Két perccel később Pongrácz hatalmas lövés alig kerülte el a jobb alsó sarkot. A 41. percben már a harmadik kezezést lehetett látni a vendégcsapatnál a tizenhaton belül, de a játékvezető szerint nem történt semmi. A második félidő elején Balázs Benjamin a jobb oldalon futott el, levitte a labdát csaknem az alapvonalig, csinált egy cselt befelé és ballal a jobb alsó sarokba lőtt 1-0. A 81. percben Torvund 22 méteres lövését bravúrral tolta ki Antal. A rendes játékidő végén a 91. percben bal oldali szöglet után Máté Zsolt fejjel megcsúsztatta a labdát, ami pontosan az üresen álló Karacshoz került, így tisztán lőhetett a bal alsó sarokba 1-1.

A találkozó nagyobb részében a hazaiak támadtak, több helyzetet is kialakítottak, de csak egy alkalommal tudták bevenni a csákváriak hálóját. Sajnálatos módon a játékvezető három alkalommal sem látta azt, hogy a tizenhatoson belül kézzel értek a vendégek a labdához.

A találkozó után szűkszavúan nyilatkozott Klausz László.

- Elégedett voltam a mutatott játékkal, hozzáállással, de természetesen szomorúak vagyunk, mert amikor a Kozármisleny elleni mérkőzésen mi egyenlítettünk a találkozó hajrájában, és egy pontot tudtunk szerezni, most a mérkőzés végén elveszítettünk két pontot. A támadósoron változtattam, most azok játszottak, akik az edzéseken jó teljesítményt nyújtottak.

- Felkészültünk a Tiszakécskéből tudtuk azt, hogy nehéz ellenfél lesz a hazai gárda, de azt kaptuk, amit vártunk. Azt reméltük, hogy a mi felfogásunk alapján több pontot fogunk majd szerezni. Bíztunk abban, hogy meg lehet a három, pont, de egy hibából vezetést szerzett a Tiszakécske, ami könnyítette a helyzetüket. Utána próbáltunk váltani, más taktikát választottunk, és a végén sikerült egyenlíteni. Elégedettek vagyunk az egy ponttal, értékelte csapata teljesítményét Tóth Balázs.

Tiszakécskei LC-Aqvital FC Csákvár 1-1 (0-0)

Tiszakécske, 250 néző, vezette: Móri Tamás (Horváth Zoltán, Szilágyi Norbert)

Tiszakécske: Antal B. - Oláh M., Végső, Máté Zs., Farkas N., Balázs, Szekér (Zamostny 58.), Pongrácz (Biben 91.), Vachtler, Kiss N., Erdei (Csáki 85.). Vezetőedző: Klausz László.

Csákvár: Zelizi - Dulló, Alaxai (Janyickij67.), Karacs, László N. (Vaskó 67.) Gazdag V. (Tamás N. 75.), Mészáros D. (Magyar Zs. 55.), Körmendi, Torvund, Beliczky, Fejős (Ominger 75.). Vezetőedző: Tóth Balázs.

Gólszerző: Balázs a 49., illetve Karacs a 91. percben.