1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 15 °C
  4. |

A Becstelen Brigantik nyerte a Parádi László emléktornát

Huszonegy csapat nevezett a Parádi László emlékére rendezett labdarúgó teremtornára, amit szombaton Kiskunfélegyházán a Constantinum Sportcentrumban rendeztek.

 

Huszonöt évvel ezelőtt alapította meg az Ördögök nevezetű kispályás labdarúgó csapatot Parádi László, aki korábban a Tiszaalpári Sportegyesület elnöke volt. Azóta minden évben teremlabdarúgó tornát rendeztek Tiszaalpáron. Sajnálatos módon ebben az évben elhunyt Parádi László, de a labdarúgást szerető és különböző szinten művelő helyi fiatalok egy tornával szerettek volna megemlékezni róla. Korábban minden évben Tiszaalpáron, az általános iskola tornatermében bonyolították le a tornát, de most Kiskunfélegyházára tették át a rendezvényt. – Mindig karácsony és új év között, meghívásos alapon rendezték meg a tornát, mondta a jelenlegi főszervező, László Zsolt. – Régi csapatok jelentkeztek, de közülük már többen kiöregedtek, és nem tudták vállalni, hogy részt vesznek a tornán. Most meghirdettük, és nagyon sokan jelentkeztek, közülük huszonegy csapat nevezését fogadtuk el. Többek jelentkezését vissza kellett mondani, hogy egy nap alatt le tudjuk bonyolítani. Hat csoportba osztottuk a csapatokat, amelyből három négyes, három pedig hármas csoport volt. A hármas csoportokból az első automatikusan továbbjutott a legjobb tizenkettő közé, a másodikok és a harmadikok pedig keresztbe játszottak ki-ki meccset. A négyes csoportokból az első kettő jutott tovább, így alakult ki a tizenkettes létszám, ahonnan már egyenes kiesésben folytatódtak a mérkőzések.

A több mint tizenkét óráig tartó versenyben izgalmas mérkőzések döntötték el a végső győzelem sorsát. A tornát a kecskeméti Becstelen Brigantik nyerte, második lett Szniax FC, amely tiszakécskei és lakiteleki játékosokból állt. A harmadik helyért nem játszottak külön mérkőzést, így azt két csapat, a csólyospálosi Temes FC, és a fülöpszállási Földalatti Tagok szerezte meg. A legjobb kapusnak Czakó Kristófot (Szniax FC), legjobb játékosnak Rebecz Botondot (Temes FC) választották, a gólkirály pedig Farkas Gábor (Becstelen Brigantik) lett.