1. 2024.04.27. szombat, Zita, Mariann
  2. |
  3. 18 °C
  4. |

Fontos mérkőzés vár a Tiszakécskére

Vasárnap a 23. fordulóval folytatóik a Merkantil Bank Liga NB. II-es labdarúgó bajnokság. A Tiszakécskei LC csapata a III. Kerület TVE otthonába látogat.

Az előző fordulóban a Tisza-parti kisváros gárdája a Békéscsaba 1912 Előre gárdáját fogadta, és bár az első percben a vendégek vezettek, a második játékrészben két perc alatt meg tudták fordítani a hazaiak a mérkőzés állását. A találkozó egyenlítő gólját Végső Előd szerezte, aki a nyáron érkezett Nyíregyházáról Tiszakécskére. A jobb oldali védőnek ez volt az első találata a tiszakécskei csapatban. A mérkőzéssel kapcsolatban a következőket mondta. – Sajnos rosszul kezdtük a találkozót, mert mindjárt az elején kaptunk egy gólt, de jó volt látni, hogy a csapat ettől nem tört meg, játszottuk tovább a játékunkat. Az első félidőben nem sikerült gólt szerezni, de a végén meg tudtuk fordítani a mérkőzést és nagyon boldogok voltunk. Az egyenlítő fejes góljával kapcsolatban pedig azt nyilatkozta, hogy Kovács Barnabás adta be a szögletet, neki a hosszúra kellett érkeznie. Jól jött be a labda és azt be tudta fejelni a kapuba. Végső Előd az elmúlt időszakban kevesebb lehetőséget kapott, de a Békéscsaba ellen élt ezzel a lehetőséggel. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy mindig lehet jobban játszani, mert nem lehet elégedettnek lenni teljesen. Menni kell előre, tovább kell küzdeni, és a következő mérkőzést is meg kell nyerni.

A következő meccs pedig február 13-án vasárnap idegenben lesz a III. Kerület ellen. A fővárosi csapat a 22. fordulóban Dorogon szerepelt és 1–0-s félidő után sikerült kiegyenlítenie, így 1–1 lett az eredmény. Ez viszont azt jelentette, hogy egy pontot gyűjtött, és jelenleg huszonkettőnél tartanak. A Tiszakécske számára az újabb forduló szintén létfontosságú lesz. Bár pontszámban, ha nyernek is, nem tudják utolérni a Kerületet, de egy ponttal a hátuk mögött lesznek. A Tiszakécskéhez hasonlóan a Szolnok és a Budafok is kieső helyen van. Amennyiben ők vereséget szenvednek, a TLC pedig győz, akkor már nem az utolsó helyen lesznek a tabellán. Ennek az eléréshez azonban vasárnap is száz százalékot kell teljesíteni. A feladat tehát adott, a játékosok számára meg van a motiváció.

Ezzel kapcsolatban Végső Előd a következőket nyilatkozta. – Hasonlóan készülünk a III. Kerület ellen is, mint a Békéscsaba ellen. – Ez a találkozó is ugyan olyan fontos lesz számunkra mert a fővárosi csapat is a tabella végén helyezkedik el. Mondhatjuk azt is, hogy ez a mérkőzés hat pontos lesz, mert ha győzünk, akkor csak egy ponttal előz majd meg bennünket a Kerület. Természetesen az a célunk, hogy mind a három pontot megszerezzünk, és felzárkózzunk a III. Kerület, vagy akár az egész mezőny mögé. Bízunk abban is, hogy a riválisok, mint a Szolnok és a Budafok pontokat veszítenek majd és akkor el tudunk mozdulni az utolsó helyről. Remélem, hogy a sérültek is felépülnek addigra és erősíteni tudják a csapatot, mondta Végső Előd. A feladat tehát adott, csak teljesíteni kell.