1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 14 °C
  4. |

Két perc, két fejes gól, három pont

A Merkantil Bank Liga NB. II-se labdarúgó bajnokság 22. fordulóját bonyolították le vasárnap, amelyben a Tiszakécskei LC a Békéscsaba 1912 Előrét fogadta. A hazaiak számár rettentően fontos volt ez a találkozó abból a szempontból, hogy ha nyernek, akkor lesz reményük a felzárkózásra, vereség esetén viszont nagyon nagy hátrányba kerülnek a tabellán előttük állókkal szemben.

 

Visinka Ede vezetőedzőnek nem volt könnyű dolga a kezdőcsapat összeállításánál, hiszen az elmúlt bajnoki találkozón és a hétközi edzésen több játékosa is megsérült, akikre a Békéscsaba elleni mérkőzésen minden bizonnyal számított volna. Egy másodosztályú csapatnak azonban azért van bő kerete, még ha nem is egyforma képességűek a játékosok, hogy lehessen közülük választanai, és az adott szituációkban a legjobbak lépjenek pályára. Persze a taktika is nagyon sokat számít, ehhez pedig a legalkalmasabbakat kell pályára küldeni. Minden bizonnyal Visinka Ede fejében is több lehetőség felmerült, mire kialakította a kezdő tizenegyet. Azt is figyelembe kellett vennie, hogy támadó felfogásban kell a csapatának játszania, mert a viharsarki gárda ellen, csak a győzelem volt elfogadható eredmény. A békéscsabaiak a 21. fordulóban aratott győzelmük után, kilenc ponttal vezettek a tiszakécskeiek előtt. Ők tehát megtették az első lépéseket, és kikerültek a veszélyzónából. Miért ne sikerülhetne ez a Tiszakécskének is, tette fel a kérdést a találkozó előtt az egyik hazai szurkoló. Ehhez azonban nagyon fegyelmezett, hibátlan játékra volt szükség. A két csapat eddig lejátszott két NB. I-es mérkőzésén döntetlen (3:3, 0:0) eredmény született. A hét másodosztályú találkozó pedig három tiszakécskei győzelemmel, három döntetlennel és egy békéscsabai győzelemmel ért véget. Ősszel a Viharsarokban 2:2-es eredmény született.

Rosszul kezdődött a találkozó a hazaiak számára, mert már az első percben rezgett a tiszakécskei háló. Bal oldali beadás után Lukács teljesen üresen kapta a labdát a tizenegyes pontnál és egy igazítás után a jobb alsó sarokba lőtt 0:1. A 45. percben Kosznovszkyt a tizenhatoson belül fellökték, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt. Erdei bal alsó sarokba tartó büntetőjét Winter kiütötte. A 73. percben bal oldali szöglet után Végső a jobba alsó sarokba fejelt 1:1. A 75. percben jobb oldali szöglet után Kalmár is a jobb alsóba sarokba fejelt 2:1.

– A hitnek köszönhető ez a győzelmünk, az a munka, amit napról napra végzünk, az most kijött, nyilatkozta Visinka Ede. – A csapat nagyon egyben van, a kohézió óriási. Az edzőtáborban nagyon összekovácsolódtunk, támogatják egymást a fiúk, és ez most meglátszott a pályán is. Nem veszítettük el a hitünket, annak ellenére sem, hogy a Békéscsaba az első percben megszerezte a vezetést. Volt egy nagy sanszunk az első félidő végén, amikor kihagytuk a tizenegyest, de örülök annak, hogy a csapat végig hitt abban, hogy meg tudjuk fordítani a mérkőzést. A szünetben az öltözőben alig kellett valamit mondanom, mert éreztem a fiúkon, hogy ez a meccs meglehet és mindenki odateszi magát. Az új játékosokkal futball tudásban lettünk többek, de természetesen a csapat is jobb lett ezáltal, így labdabirtokláson alapuló játékot tudunk játszani. A srácok tudnak és akarnak is focizni. Az életben maradásunk múlt ezen a meccsen. Még nem állunk teljesen készen, mert a felkészülésünk olyan volt, amilyen. Bizakodó vagyok a jövőt illetően, mert ha ugyanezt a fajta küzdelmet és ezt a támadó játékot tudjuk hozni, és lecsökkentjük a védekezésben a hibákat, akkor nem lesz kérdés a bennmaradásunk.

– Góllal kezdtünk a mérkőzést, de sajnos az első félidőben indokolatlanul magunkra húztuk a Tiszakécskét, a területet is átadtuk nekik, amit nem értettem. A félidőben rendet raktunk, átszerveztük a csapatot, és a lehetőségeink is meg voltak. Sajnos két elkerülhető gólt kaptunk pontrúgásból. El kell ismernem, hogy a hazai csapat kockáztatott és megtett mindent a győzelemért. Nagyon csalódott vagyok hiszen győzni szerettünk volna, de ez ma nem sikerült, értékelte a találkozót Schindler Szabolcs.

Tiszakécskei LC–Békéscsaba 1912 Előre 2:1 (0:1)

Tiszakécske, 300 néző, vezette: Farkas Tibor (Tőkés Róbert, Rózsa Dávid)

Tiszakécske: Holczer – Máté Zs., Végső, Kiprich (Vachtler 59.), Farkas N. (Uzoma 59.) – Erdei (Simon 59.), Kosznovszky, Kovács B. (Farkas A. 78.), Balázs B. – Beliczky (Kalmár 59.), Marsa. Vezetőedző: Visinka Ede

Békéscsaba: Winter – Puskás G. Farkas M., Bora, Bor – Szabó P. (Paudits 54.), Váradi Á. (Zvara 65.), Király P., Varga Sz. (Albert I. 46.) – Lukács R. (Horváth P. 54.), Pantovic (Illyés T. 75.). Vezetőedző: Schindler Szabolcs

Gólszerző: Végső a 73., Kalmár a 75. illetve Lukács az 1. percben.