3 L Cafe - Lakitelek és környéke hírei! Közélet, bulvár, sport és minden ami egy kávé mellett megbeszélhető!
  1. 2022.07.04. hétfő, Ulrik
  2. |
  3. 34 °C
  4. |

Győzött idei első felkészülési mérkőzésén a Tiszakécske

Lejátszotta idei első felkészülési mérkőzését a Tiszakécskei LC NB. II-es labdarúgó csapata. Az ellenfél pedig nem volt más, mint a szintén másod osztályú ETO FC Győr gárdája.

Ezen a héten Bükön edzőtáborozik a Tiszakécskei LC, ahol már az előző években is jártak, ilyenkor a téli szezonban. Visinka Ede vezetőedzőtől megtudtuk, hogy nagyon jó körülmények között készülhetnek a tavaszi rajtra. A szálloda dolgozói nagyon kedvesek a csapattal, az étkezéssel teljes mértékig elégedettek. Igaz, hogy nem élő, hanem műfüvön edzenek, de a minősége nagyon jó, így a munkájukhoz adott minden feltétel. – Sajnos foghíjasok vagyunk, több játékosunk most tér vissza a betegségből, sérülésből. Éppen ezért Győrben, az ETO ellen csak tizenhárom mezőnyjátékossal tudtunk pályára lépni. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy nagyon jól helyt álltunk. (A 2021/2022-es bajnokság őszi első mérkőzésén, és az előrehozott első tavaszi találkozón is 1–0-s vereséget szenvedett a Tiszakécske a Győrtől.) Meg kell dicsérnem minden játékos hozzáállását, mert ilyen kevés létszámmal is mindenki oda teszi magát. Persze vannak még hibák, amit ki kell majd javítanunk a január 30-i rajtig, de most nagyon jó mérkőzést játszottunk, és le tudtuk győzni az ETO-t, mondta Visinka Ede.

A csapathoz három új játékos érkezett, akik hétfő óta együtt készülnek a kerettel. Korábban megírtuk, hogy kik távoztak a csapattól, ez most eggyel bővült, még pedig Tajti Norbert kapussal, aki helyett érkezett Halasi Péter, ő öt évig játszott a Vác csapatában. A fiatal Szalay Szabolcs helyére mindenképpen igazolni akartak egy játékost, aki középpályás poszton bevethető. Úgy tűnik, hogy meg is találták Kosznovszky Márk személyében, aki az MTK-tól került Tiszakécskére. A harmadik új játékos Marsa Levente, aki a Kecskeméti TE-t hagyta ott, rá támadó középpályásként számít a vezetőedző. Mind a három játékos játszott is, a kétszer 45 perces, ETO FC Győr elleni felkészülési mérkőzésen, sőt Kosznovszky Márk gólt is rúgott. Még egy régi új játékos szerepel a keretben, még pedig Gréczi Gábor, akiről korábban azt mondták, hogy eltávozik. Úgy tűnik azonban, hogy szükség lesz az ő játékára is. Vele kapcsolatban a vezetőedző azt mondta, hogy nagyszerűen játszott a Győr ellen, gól passzt is adott. Az első tiszakécskei gólt Pál András szerezte. Még az első játékrészben tekerte be a labdát a hosszú sarokba. A másodikat Benke Áron, aki egy gyors támadásvezetés után, a lecsorgó labdát helyezte a hálóba. A harmadik gólnál Kosznovszky egyéni akció után kényszerítőzött és a visszakapott labdát egy pattanás után bevágta a hosszú sarokba.

– Sajnos ezen a mérkőzésen kevesen voltunk, de így is mindent megtettek a fiúk a pályán. A fiatal Lovas Zsombor is kezdett, a testvére Andor váltotta az 67. percben. Az őszi kezdő csapatból mindössze csak hárman játszottak: Holczer, Csáki és Erdei. Kiprich korábban sérült volt, Csősz meccs hiányban szenvedett, Benke Áron szintén sérülése miatt nem tudott pályára lépni. Pál András beteg volt, ő is csak kevés alkalommal kapott lehetőséget. Az összeállításunkból látszik, hogy az öt fiatal játékosunk közül négy játéklehetőséget kapott a Győr elleni találkozón, egyedül Kovács Barnabás hiányzott. Szerdán csatlakozott hozzánk Vachtler, Kovács Barna, Farkas Norbert és Farkas András. Aki még nem tudott jönni, az Uzoma, Pongrácz és Simon. Sajnos Kalmár Feri még nem teljesen épült fel. Szombaton a Gyirmót II. ellen lesz a következő edzőmeccsünk, tette hozzá Visinka Ede.

ETO FC Győr–Tiszakécskei LC 2–3 (1–1)

A tiszakécskei csapat: Holczer Á (Halasi P. a szünetben) – Lovas Zs. (Lovas A. 67.), Csáki R., Kiprich D. (Zádori K. 55.), Végső E., Benke Á., Csősz R., Erdei C., Pál A. (Gréczi G. 55.), Marsa L., Kosznovszky M.

Gólszerzők: Pál, Benke, Kosznovszky.