1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 14 °C
  4. |

Megszerezte első győzelmét a Tiszakécske

A Merkantil Bank Liga NB.II-es labdarúgó bajnokságban a 14. fordulót bonyolították le. A Tiszakécskei LC Csákvárra látogatott, és megszerezte első győzelmét.

A mérkőzés érdekessége, hogy Visinka Ede az elmúlt két évben a csákváriaknak volt a vezetőedzője, így sok mindent tud a csapatról. A Tiszakécske eddig három alkalommal találkozott a Csákvárral, egy alkalommal győzött, kétszer pedig döntetlen eredményt ért el ellenük. A hazai gárda a találkozó előtt a 16. helyen állt a tabellán, míg a vendégek a sereghajtók. A Tiszakécskénél sérültek akadályozták Visinka Ede csapat összeállítását. Farkas Norbert, Simon Márk, Horváth Adrián és Beliczky Gergő sem épült még fel. A kécskei vezetőedző csákvári tapasztalatára nagy szükség volt ezen a mérkőzésen, és ezt remekül ki is használta, a fiatal hazai csapattal szemben.

Vendég rohamokkal kezdődött a találkozó. Kiprich Dávid, majd pedig Kalmár Ferenc előtt adódott lehetőség a csákvári kapu bevételére, de először Zelizi védett, másodszor pedig a labda elkerülte a kaput. A tiszakécskeiek fölényét a szögletek száma is jelezte, mert húsz perc eltelte után már ötnél tartottak. A 22. percben Farkas András bombája alig kerülte el a csákvári kaput. A 27. percben a hazaiak előtt adódott hatalmas lehetőség. Jobb oldali beadás után Ominger senkitől sem zavartatva „eltörte” a labdát a tizenegyes pontnál, így Holczer hárítani tudott. A 38. percben Torvund hatalmas szóló után lőtt kapura, a védőkről visszapattant hozzá a labda, másodszori lövésébe pedig Farkas András csúszott bele.

Jól kezdte a második játékrészt a Tiszakécske. Az 50. percben, a nyolcadik szögletet góllal fejezte be Kiprich 0:1. A 73. percben növelhette volna előnyét a Tiszakécske. Heffler tisztára játszotta magát az ötös vonalánál, a hosszú sarokba tartó labdájánál Zelizi már verve volt, de Dulló menteni tudott. A hosszabbítás második percében Holczer hatalmas bravúrja kellett ahhoz, hogy ne egyenlítsen a Csákvár. A találkozó utolsó percében Pál András előtt adódott lehetőség, de kimaradt a helyzet.

Az újonc Tiszakécske az idei bajnokságban első győzelmét szerezte meg. Talán most játszottak a legjobban a fiúk, aminek meg is lett az eredménye. A 3:11-es szögletarány is azt mutatja, hogy nagy nyomás alatt tartották a hazaiak kapuját. A korábban Csákváron futballozó Kiprich Dávid góljával pedig megszerezték a három pontot. Bár a hazaiaknak is voltak lehetőségeik, de ezúttal jól zárt a tiszakécskei védelem.

– Úgy kellett nekünk ez a győzelem, mint egy falat kenyér. A srácok hősiesen küzdöttek, le a kalappal előttük. Azt gondolom, hogy megérdemeltük a győzelmet. Igaz, azt is hozzá kell tennem, hogy megúsztunk egy-két szituációt, de sikerült betalálnunk. Az én szememben minden játékosom hős. Remélem, most már elindulunk fölfelé, értékelte a mérkőzést Visinka Ede.

Aqvital FC Csákvár–Tiszakécskei LC 0:1 (0:0)

Csákvár, 200 néző. Vezette: Oláh Gábor (Baghy Csaba, Vörös Dániel)

Csákvár: Zelizi – Major G. (Vaskó 84.), Tányéros, Dulló, Bencze M. – Mészáros D. (Bakos 61.), Ominger (Kalmár B. 76.) – Mim (Murai 76.), Kártik, Torvund (Molnár 61.) – Takács T. Vezetőedző: Mónos Tamás

Tiszakécske: Holczer – Oláh (Csősz 69.), Farkas A., Csáki, Kiprich, Uzoma – Kovács B., Erdei C. (Pongrácz 81.), Vachtler, Heffler (Pál 90.) – Kalmár F. (Zádori 69.). Vezetőedző: Visinka Ede

Gólszerző: Kiprich (0–1) 50.