1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 14 °C
  4. |

Nem vallott szégyent a Tiszakécske az Újpest ellen

Nagy várakozás előzte meg az Újpest tiszakécskei szereplését. A labdarúgó MOL Magyar Kupában ugyanis összesorsolták őket. A találkozót az NB. II-es csapat otthonában játszották.

 

Igazi kupahangulat alakult ki a stadionban. Nem hiába, hiszen az egyik legpatinásabb magyar csapat érkezett Tiszakécskére. És hogy mennyire vették komolyan a fővárosiak a játékot, semmi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy nem tartalék csapatukkal álltak ki. A hazaiak jól kezdték a találkozót, nem ijedtek meg ellenfelüktől, bátran vállalták az egy-egy elleni harcot. A 8. percben Csáki előtt nyílt gólszerzési lehetőség, lövése nem sokkal ment el a jobb kapufa mellett. A másik oldalon Pauljevic jobb oldali beadását Viana lőtte fölé. Még negyedóra sem telet el, amikor Kiprichet sérülés miatt le kellett cserélni. A 25. percben Csáki szabálytalansága miatt büntetőhöz jutott az Újpest, Beridze jobb sarokba tartó lövését azonban Tajti óriási bravúrral kiütötte. A vendégek egyre komolyabban játszottak, több alkalommal is a hazai védők bátor belevetődésének volt az köszönhető, hogy nem jutott el a kapuig a labda. A 38. percben azonban már nem sikerült megúszni a gólt. A fővárosiak a bal oldalról végeztek el szabadrúgást, ami kipattant a kapufáról, pontosan Diaby elé, és a védő nem hibázott 0:1. A félidő hátralévő részében kiegyenlített játék folyt a pályán.

A második félidő kezdésére eleredt az eső, ami csúszóssá tette a játékteret. A fővárosik az 53. percben újabb gólt szereztek. A jobb oldalról jött be a labda. pontosan Diaby fejére, a két méteres játékos közelről nem hibázott 0:2. A 60. percben tovább növelte előnyét az Újpest. Az eddig kiválóan védő Tajti, teljesen feleslegesen cselezgetni kezdett a tizenhatoson belül, Beridze azonban elvette tőle labdát, és a kapuba lőtt 0:3. A találkozó hátralévő idejében ismét kiegyenlítetté vált a játék. Az első osztályú csapat játékosai, biztos vezetésük tudatában, visszavettek kicsit az iramból. A 83. percben Simon előtt adódott nagy lehetőség, de nem érte el a belőtt labdát. A 89. percben Csáki teljesen fölöslegesen, a saját térfelének a közepén, lerántotta az egyik újpesti játékost, amiért megkapta második sárga lapját, majd pedig a pirosat.

Jó iramú mérkőzést játszott egymással a két csapat. Fél óráig teljesen partiban voltak a hazaiak a vendégekkel szemben. A szurkolók a kihagyott tizenegyes után még talán reménykedtek is az egy pontban, de később beindult az újpesti gépezet, és a második félidőben már kiütközött a két csapat közötti osztálykülönbség. Ennek ellenére a Tisza-partiak nem vallottak szégyent. Bátran felvették a harcot, több alkalommal is szereztek labdát, de a góllövés ezúttal sem ment. A magas, nigériai Diabyt pedig egyszerűen nem tudták fogni, mert minden labdát elfejelt. Az Újpest megérdemelten jutott tovább.

– Megérdemelten nyert az Újpest, ez nem kérdés, mert kiváló egyéniségei vannak, de ezt tudtuk, nyilatkozta a találkozó után Visinka Ede. – Próbáltunk minél nagyobb ellenállást tanúsítani, volt egy ki szerencsénk is, Tajti nagyszerűen kivédte a tizenegyest. Az újpestieknek sok lehetőségük volt pontrúgásokból is, magassági föléynben is voltak, de jó játékosaik vannak. Gratulálok az Újpestnek, teljesen megérdemelten nyertek. Nem vagyok elégedetlen a csapat játékával, mert próbáltunk ellenállni volt egy-két kontránk, néhány pontrúgásunk, de ma ennyi volt bennünk.

– Nagyon fontos volt számunkra ez a mérkőzés. A papírforma szerint nekünk állt a találkozó, de végig hajtanunk kellett. A Tiszakécske nagyon küzdött, még akkor is mikor a második gól után már lehetett tudni, hogy mi fogunk nyerni, mondta Oenning Michael Hivert Johannes.

Tiszakécskei LC–Újpest FC 0:3 (0:1)

Tiszakécske, Városi Sportcentrum, 750 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Becséri Gergely, Ring Kevin)

Tiszakécske: Tajti – Végső, Csáki, Kiprich (Oláh 14.), Vachtler – Gyurján (Uzoma 60.), Pál A. (Kovács B. 60.), Horváth A., Albert Á. – Kalmár F. (Szalay 65.), Zádori (Simon M. 65.). Vezetőedző: Visinka Ede

Újpest: Pajovic (Banai 77.) – Diaby, Koutroumpis (Csongvai 62.), Kastrati – Pauljevic (Simon K. 58.), Mitrovic, Mack (Katona T. 58.), Croizet (Stiber 58.), Antonov- Viana, Beridze. Vezetőedző: Oenning Michael Hubert Johannes

Gólszerző: Diaby (0–1) 38. Diaby (0–2) 53. Pauljevic (0–3) 58. Kiállítva: Csáki 89.