1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 15 °C
  4. |

Győzelemmel zárta az évet a Tiszakécskei LC

Vége az idei szezonnak, nem játszik több bajnoki mérkőzést ebben az évben az NB III.-as labdarúgó bajnokság Keleti csoportjában szereplő Tiszakécskei LC. A tavaszról előrehozott második fordulóban a Hatvan csapatát fogadták.

 

A találkozó előtt Nagy Sándor azt mondta, hogy számukra csak a győzelem az elfogadható eredmény. Ennek tudatában léptek pályára a hazai játékosok, és már a 3. percben Pál András fejese a felső lécen csattant. Az első tiszakécskei gólra húsz percet kellett várni. Ekkor jobb oldali szöglet után Farkas Norbert fejelt a kapuba 1–0. Két perc múlva növelni tudta előnyét a hazai gárda. Szabó Roland a tizenhatoson belül felrúgta Pongrácz Viktort, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt Simon Márk értékesítette 2–0. Hasonló eset történt a másik oldalon is, amikor Pongrácz szabálytalankodott a büntető területen belül Czibolya Gáborral. A tizenegyest Simon Mátyás rúgta 2–1. Az 58. percben Szabó Dávid jobbról középre adott, Pongrácz átlépte a labdát, Simon Márk pedig a kapuba lőtt 3–1. A rendes játékidő utolsó percében ismét Simon Márk volt eredményes, ekkor fordulásból lőtte ki a bal alsó sarkot 4–1. Mesterhármas! – Amit ebben a félévben beletettünk munkát, az most kijött, feltettük az í-re a pontot. Megérdemeltük azt, hogy így zárjuk a félévet, mondta a három gól szerzője. A tavasztól azt várom, hogy ugyan így játszunk, tartsunk össze, mert úgy gondolom, hogy jó úton haladunk az NB II. felé.

Tiszakécskei LC–FC Hatvan 4–1 (2–1)

Tiszakécske, Városi Sportcentrum, zárt kapuk mellett. Vezette: Horváth Máté (Pogonyi Ferenc, Németh Balázs)

Tiszakécske: Tajti – Oláh, Horváth Adrián, Farkas, Ternován, Horváth Attila, Pongrácz, Simon Márk, Szabó D. (Galacs 59.), Zvara (István 77.), Pál (Káli 85.). Vezetőedző: Nagy Sándor

Hatvan: Bajkán – Virág, Bárkányi, Czibolya (Fellner 77.), Szabó R. (Bartók 63.), Karácsony, Gál, Lukács (Kitl 63.), Purzsa, Katona, Simon Mátyás (Sárközi 63.). Vezetőedző: Gulyás Gábor

Gólszerző: Farkas, 20., Simon Márk 22., 58., 90., ill. Simon Mátyás 37.

Nagy Sándor: Szeretném megköszönni a csapat nevében a tulajdonos úrnak, a sportigazgatónak, a klub igazgatónak, ezt a félévet, hogy nyugodt és stabil hátteret biztosítottak számunkra. Jól indult a bajnokság, de voltak komoly nehézségeink, mert sok sérültünk volt, és még van is, de ezt nem hangoztattuk, tettük a dolgunkat. Akadtak hullámvölgyeink, nem mindig játszottunk látványosan és szépen, viszont eredményesen. Minden mérkőzést szerettünk volna megnyerni, de ez sajnos nem sikerült. Úgy gondolom, hogy ebben a félévben jól dolgoztunk. A mai mérkőzésen egy percig sem forgott veszélyben az, hogy nem nyerjük meg a mérkőzést, a fiúk nagyon odatették magukat, motiváltak voltak, ami helyzetekben és gólokban is megmutatkozott. A Hatvannak igazából nem is volt lehetősége, egy büntetőből rúgták a gólt. Ettől függetlenül megnehezítették a dolgunkat.

Gulyás Gábor: Gratulálok a Tiszakécskének a győzelméhez és az őszi elsőségéhez is. A mérkőzésen érződött, hogy a két csapat között különbség van, amit próbáltunk eltüntetni. Hellyel, közzel sikerült is, voltak olyan periódusok, amikor nem játszottunk rosszul, de belehibáztunk, az első és a második félidőben is kétszer, és egy ilyen szintű csapat, mint a Tiszakécske, ezt könyörtelenül kihasználta.