3 L Cafe - Lakitelek és környéke hírei! Közélet, bulvár, sport és minden ami egy kávé mellett megbeszélhető!
  1. 2021.05.12. szerda, Pongrác
  2. |
  3. 20 °C
  4. |

Egyedül a lakiteleki polgármesteren nem volt maszk a testületi ülés asztalánál ülők közül

A tegnapi hír kapcsán, miszerint pozitív lett Madari Róbert polgármester COVID tesztje a kecsup.hu összegyűjtötte, hogy hol jelent meg a polgármester maszk nélkül az utóbbi időben.

 

Már augusztus 31. előtt is kezelték gyulladással, és nem igen javult az állapota

Már egy korábbi közleményében is azt jelezte Madari Róbert, hogy beteg, gyógyszert szed. Ezt augusztus 31-én posztolta. A szövegből az derül ki, hogy már kezelik egy ideje, de nem javult jelentősen az antibiotikumok ellenére sem. Ezért és ekkor döntöttek az orvossal a koronavírus fertőzést megállapító tesztről.

Felelős viselkedésre figyelmeztetett a maszk nélküli polgármester

A betegséget bejelentő poszt előtt, augusztus 26-án képviselőtestületi ülés volt Lakiteleken. A Youtube-ra feltöltött videó szerint az asztalnál ülők közül egyedül Madari Róbert polgármester nem viselt maszkot. Az ülés végén a polgármester azt mondta:

“Kérem, felelősen viselkedjen mindenki! Akár közterületen, intézményekben, bankban, postán, üzletekben, mindenütt. Vigyázzunk egymásra!”

Augusztus 29-én arról jelent meg egy poszt a község Facebook oldalán, hogy egy egyeztetés zajlott a 44-es út építési munkáiról. Ezen sem hordott maszkot a polgármester, és a többiek sem, akik látszódnak a fotón.

Nem állítjuk, hogy a polgármester megfertőzött bárkit is, és azt sem, hogy ő bármelyik rendezvényen betegedett volna meg, pusztány tény: augusztus közepe táján emelkedett meg a hatósági karanténba kerültek száma a településen. Ezt a jelentést maga a polgármester tette nyilvánossá. Ekkoriban voltak nagyobb rendezvények a településen. Pl. a Gyergyó-hétvége, amelyen szintén ott volt a polgármester és még sok érdeklődő.

Koncertezett itt Csík János, aki utána a kecskeméti Hírös Napok fesztiválon is fellépett. Madari Róbert szintén meglátogatta a fesztivált. A bal szélen áll a fotón.

Nem tudjuk és főleg nem állítjuk, hogy ezen ott volt a polgármester, de ekkoriban volt Lakiteleken a Nemzeti Művelődési Intézet által a kemping területén felállított cirkuszi sátorban napi 800 látogatóval (két hét alatt összesen 12 ezer nézővel) egy rendezvénysorozat. Erről Lezsák Sándor országgyűlési képviselő posztolt.

Egyelőre nem tudhatjuk meg, kikkel találkozhatott hivatalos programokon a polgármester

Közben közérdekű adatigénylést küldtünk Lakitelek jegyzőjének, hogy megtudjuk, az elmúlt időszakban a polgármesternek milyen hivatalos programjai voltak, kikkel találkozhatott mostanában. A jegyző azt válaszolta, hogy mivel ő és a titkárnő is karanténban van otthon, ezért nem férnek hozzá ahhoz a naplóhoz, amiben ezek a programok vannak felsorolva. Annyit írt, hogy augusztus 31-én már nem ment be a hivatalba a polgármester, ekkortól nem vett részt programokon. Azt is írta, hogy azért eleget tesz majd a kérésünknek, amint módja lesz rá.

Közben karanténba kerültek a képviselők is

Lakitelek képviselőtestülete saját Facebook oldalán jelentette be, hogy a kontaktkutatás eredményeképpen a képviselőknek is karanténba kellett menniük. Azt írják, hogy ez csak rájuk vonatkozik, a velük együttélők nincsenek karanténban. Egyébként mindenki jól van – derül ki a posztból.