1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 13 °C
  4. |

Vörös boros marhapörkölt juhtúrós sztrapacskával volt a nyerő étel

Negyedik alkalommal rendeztek falunapot Lakiteleken, a közösségi tér előtti parkban, szombaton, amelyen több százan vettek részt.

 

Délelőtt egészségügyi vizsgálatokon: tüdőszűrés, mammográfia bőrgyógyászati szűrésen vehettek részt a jelentkezők. Természetesen vért is lehetett adni. Délután egy órakor alágyújtottak a bográcsoknak, mert az önkormányzat pörkölt főzőversenyt is hirdetett. Minden szakács külön erre a célra készített kötényt vehetett át Kiss Anita polgármestertől. A bográcsokban marha, sertés, birka, őz, vaddisznó, csirke főtt. A zsűri pontozta az étel ízletességét, színét, állagát és a tálalást is. Az első helyet a Laki-Traki csapata szerezte meg, akik vörös boros marhapörköltet készítettek, juhtúrós sztrapacskával. Második lett a Szivárvány Óvoda csapata, akik birka pörköltet főztek, a harmadik helyen végzett az önkormányzat csapata, gombás csirkepörkölttel. Ettől függetlenül, a hagyományokhoz híven, az önkormányzat kétszáz kiló sertés csülköt főzetett meg, amit ingyen fogyaszthattak el a település lakói. Mind a hét bogrács teljesen kiürült.

A másik közkedvelt verseny, ami a falu napi programok között minden évben szerepel, az utcák közötti vetélkedés. A csapatoknak arról kell számot adniuk, hogy mennyire ismerik településüket. Persze ügyességi verseny is szerepelt a feladatok között, ami ezúttal nem volt más, mint egy székre helyezett PET palackot kellett úgy eltalálni gumicsizmával, hogy az a földre essen. Ezt a versenyt a Táncsics Mihály utcaiak nyerték, az Árpád és a Katona József utcaiak előtt. Azon kívül, hogy a győztes csapat egy tortát nyert, az önkormányzat jóvoltából, az utca valamennyi háza egyedi házszámot fog kapni az elkövetkezendő évben. Az eddigi versenyeken mindig más-más utca bizonyult a legjobbnak. Amint az elhangzott, a szerencsés helyzet az lenne, ha egy idő után valamennyi utca csapatának sikerülne nyernie, mert akkor az egész belterületi részen egységes házszámok lennének.

A programok között szerepelt báb és mesejáték, bemutatkozott az óvoda Mazsola csoportja, az Arabeszk Tánc és Mazsorett csoport, valamint Tűzoltózenekar mini zenekara. Sötétedéskor hatalmas máglyát gyújtottak, ez is a hagyományokhoz tartozik már, majd tűzzsonglőröket és tűztáncot láthattak az érdeklődők. Húsz órakor Vincze Lilla és barátai szórakoztatták a nézőket, majd retro diszkó zárta a napot.