1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 16 °C
  4. |

A tiszakécskei fürdőben kézilabdáztak

A nőknél a bácsalmási Törposztag, a férfiaknál pedig a hajdúnánási Etil alakulat végzett az első helyen a tiszakécskei termálfürdőben, szombaton és vasárnap megrendezett strandkézilabda versenyen.

 

Mondhatnánk azt, hogy két napon keresztül pattogott a labda a tiszakécskei termálfürdőben, de nem mondanánk igazat, mert a homokban nem tud pattogni a labda. Éppen ezért kézről kézre járt, hogy utána a kapuban kössön ki, ha a hálóőr nem tudja megfogni, vagy kiütni. Bús Dezső volt az, aki meghonosította a strandkézilabdát a fürdőben, több mint tizenöt évvel ezelőtt. Sajnálatos, korai halála után, Buzsák Beáta vette át a szervezői feladatokat, két évvel ezelőtt. Így már nem kis hagyománya van annak, hogy ilyenkor nyáron a strandkézilabda szerelmesei is kipróbálhatják magukat a strand homokos pályáján. Addig, míg korábban csak nőknek rendeztek versenyt, ezúttal, most először, a férfiak is bekapcsolódtak. Az események két pályán zajlottak, küzdelmes és sok esetben, szoros mérkőzéseket vívtak egymással a csapatok, és nem egy esetben csak szétlövéssel tudták eldönteni azt, hogy ki a jobb. A nőknél kilenc csapat jelentkezett, ők kőrmérkőzést vívtak egymással. A férfiaknál nyolcan neveztek, őket pedig két csoportra osztották. Vasárnap már egyenes kiesésben folytak a mérkőzések.

A nőknél a bácsalmási Törposztag végzett az élen. Második helyet a Duna-pent NKSE, a harmadikat pedig a Maják csapata szerezte meg. A gólkirálynő címet Szerényi Viktoria (Másnaposok) kapta meg, mert nyolcvankettő találatot gyűjtött. A legjobb játékos Pancák Petra (Duna-pent NKSE), a legjobb kapus pedig Horváth Szonja (Törposztag) lett. A férfiaknál a hajdúnánási Etil alakulat végzett az élen. A második helyet a Lőterek SE, a harmadikat pedig a Bad Boys szerezte meg. A legtöbb gólt, hatvankettőt, Ötvös Nándor (Etil alakulat) lőtt. A legjobb játékosnak Horváth Andort (Bad Boys), a legjobb kapusnak pedig Fehér Mihályt (Bad Boys) választották.