1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 15 °C
  4. |

Elkezdődött az óvoda felújítása

Egy kicsit késve, de elkezdődött a nyárlőrinci óvoda bővítése, felújítása. Az önkormányzat a munkálatokra 256 millió forintos pályázati pénzt nyert.

 

Ebből az összegből nem csak felújítják a régi épületet, de bővítik is. Ahhoz, hogy a felújítás elkezdődjön, a csoportszobák falain és a külső falakon kívül előbb mindent el kell bontani. Jelenleg ezek a munkálatok zajlanak. A falak, nyílászárók, az aljzatok, a kémények, járdák, lépcsők, a tető, a gépészeti berendezések a napelemektől a csaptelepekig mind-mind elbontásra kerülnek.

A bontás során látszik igazán, mennyire ráfért már az alapos felújítás az épületre. A toldozgatott épületrészek, a foltozott csempék, járólapok, a málladozó tetőcserép, a Nap szívta ablakok, a falakból áradó dohos szag talán már fel sem tűnt senkinek. Addig, míg a munkálatok folynak, várhatóan jövő év tavaszán befejeződik, a gyerekeket a művelődési- és a nyugdíjas házban helyezték el. Arra kérték a szülőket, hogy aki teheti, a felújítás idejére otthonában gondozza gyermekét, és átmenetileg mondjon le az óvodai nevelés lehetőségéről.