1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 14 °C
  4. |

Az elmúlt egy évben született babákat is köszöntöttek

A hagyományok szerint Lakiteleken a Holt-Tisza partjánál lévő nagyszínpadon volt az idei augusztus 20-i ünnepség is.

 

A nagy meleg ellenére szép számmal érkeztek a 17-órai kezdésre az ünneplő lakosok és vendégek. A rendezvényt a Lakiteleki Ifjúsági Néptánccsoport produkciója nyitotta meg. Kiss Anita polgármester asszony köszöntőjét követően Kókai Géza református lelkész áldotta meg az idei búzából sütött fehér kenyeret. Ezt követően Szentirmay Tamás alpolgármester és Kiss Anita polgármester asszony megszegte az újkenyeret és a néptánccsoport segítségével szétosztották a jelenlévőknek.

Az elmúlt egy évben született gyermekek köszöntése, üde színfoltja volt a nemzeti ünnepi műsornak. Lakiteleken jó élni, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, hogy a lakosságszám évről-évre gyarapodik és az idén már 55 gyermeket köszöntöttek az ünnepség keretein belül.

A programot a Bársony lovasudvar csikós bemutatója színesítette, a bemutatót követően lovagolni is lehetett. Az ünnepségen képviseltette magát a lovas polgárőrség is három fővel. 19 órakor kezdődött R. Kárpáti Péter, Varga Izabella közreműködésével a „Mert kell egy ország” című ünnepi műsor. Az esti programra már megtelt a tisztás és több mint ezren várták a tűzijátékot, mely 9 órakor kezdődött. A tíz percig tartó tűzijátékok szép zárása volt az augusztus 20-i rendezvénynek.