1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 15 °C
  4. |

Szénmonoxid mérgezés Tiszakécskén

Az elmúlt 72 órában a katasztrófavédelem Bács-Kiskun megyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 5 műszaki mentéssel kapcsolatos állampolgári bejelentés érkezett.

Pénteken délelőtt Lajosmizsén, a Ceglédi úton két személygépjármű ütközött. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók a mentőkkel közösen egy beszorult sérültet emeltek ki az egyik járműből, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek.

Szombaton hajnalban Bócsánál, az 54-es főút 29-es kilométerszelvényénél egy kistehergépjármű fának ütközött. A balesetben egy ember sérült meg. A soltvadkerti önkormányzati tűzoltók az autót áramtalanították.

Szombaton délután elgázolt egy embert a vonat Kecskemét és Katonatelep közti vasúti szakaszon. A balesetben az elgázolt ember életét vesztette. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a vonaton utazóknak segítettek átszállni a vonatpótló autóbuszra.

Vasárnap hajnalban Helvécián egy személygépkocsi égett, mely lakóépületet veszélyeztetett. A kecskeméti hivatásos tűzoltók egy vízsugárral a tüzet eloltották, személyi sérülés nem történt.

Tiszakécskén, egy családi házban két ember rosszul lett vasárnap délelőtt szén-monoxid-mérgezés miatt, őket a mentők a helyszínen ellátták. A tiszakécskei önkormányzati és a kecskeméti hivatásos tűzoltók, valamint a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat az épület több pontján mérést végzett, mint kiderült a fürdőszobai vízmelegítőt bekapcsolva találták, az egészségügyi határértéket többszörösen meghaladó gázkoncentrációt mértek. A gázszolgáltató szakemberei a szükséges biztonsági intézkedéseket megtették, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Vasárnap késő délután Kecskeméten, Mátyás Király körúton egy gyermeknek a lába a kerékpárjának küllői és a váz közé szorult. A kecskeméti hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével a gyermek lábát kiszabadították, majd a mentőknek átadták.

A hétvégén egy esetben kérték a tűzoltók segítségét avar, száraznövényzet tüzénél.