1. 2024.04.26. péntek, Ervin
  2. |
  3. 14 °C
  4. |

Történelmi Kerékpárok Világtalálkozója és Versenye Tiszakécskén

A Nemzetközi Veterán Kerékpár Szövetség (International Veteran Cycle Association) felkérése alapján az a megtiszteltetés érte Tiszakécskét, hogy június 26-29 között, Magyarországon elsőként, rendezheti meg a 34. Történelmi Kerékpárok Világtalálkozóját és Versenyét.

A világtalálkozóra 20-25 országból mintegy 150 külföldi, továbbá számos magyarországi versenyző részvételére számítnak. Az esemény idején több futam kerül megrendezésre, az érdeklődők szabadon figyelemmel kísérhetik a veterán kerékpárokon versenyzőket. A záró napon kosztümös felvonulással búcsúznak majd a résztvevők az érdeklődőktől és a várostól.

A teljesítménytúra és a versenyek forgalomkorlátozás, eseti útlezárás mellett zajlanak. A rendezvény központja, a Móricz Zsigmond Oktatási Intézmény Gimnáziuma lesz (Erkel fasor 10.)

Június 26-án csütörtökön 6 és 18 óra között zajlik a teljesítménytúra. Rajt: Móricz Zs. Gimnázium - Erkel fasor - Kossuth u. - Szent Imre tér - Kőrösi u. - Fő u. - Kerekdombi Fürdő - Poliol műanyag üzem Lakitelek. A versenyzők az üzem területén fordulnak vissza, és ugyanazon útvonalon térnek vissza a rajt helyszínére. A teljesítménytúra idejére közutat nem zárják le, de a 4625-ös út Tiszakécskét a 44-es főúttal összekötő szakaszán 60 km/órás sebességkorlátozás mellett közlekedhetnek a gépjárművek.

Június 28-án szombaton délelőtt 9 és 14 óra között a kerékpár kategóriánkénti rövidtávú versenyek zajlanak az Erkel fasor, Szabolcska Mihály utca – Móricz Zsigmond utca – Rákóczi utca – Erkel fasor útvonalon. Ezen a napon a versenypálya biztonságos kialakítása miatt reggel 8 óra és délután 15 óra között a Móricz Zsigmond utca teljes hosszában, a Rákóczi utcának a Móricz Zsigmond utca, Erkel fasor közötti szakasza, valamint az Erkel fasor Rákóczi utca, Szabolcska Mihály utca közötti szakaszát teljes szélességben lezárják.

A Szabolcska Mihály utcát csak az egyes futamok idejére zárják le.

A lezárással érintett útszakaszok ingatlantulajdonosai június 28-án reggel 8 óra és délután 15 óra között a Móricz Zsigmond utcából és az Erkel fasorról gépjárművel kihajtani, illetve oda behajtani nem lehet. Gépjárműveket reggel 8 óra előtt a Szabolcska Mihály utcán a Sportliget melletti szabad területen lehet elhelyezni.

A versenyek idején a Kunság Volán járatai más útvonalon közlekednek. Az autóbusz járatok átmenetileg nem érintik a Kossuth utcai és az Erkel fasori megállókat. Az induló járatok a Templom tér - Szabolcska utca útvonalon közlekednek.

Június 28-án szombaton délután Tiszakécske utcáin kerékpáros kosztümös felvonulással találkozhatnak a közlekedők. A felvonulás útvonala: 15.00 óra rajt Móricz Zs. Gimnázium (Erkel fasor) elől - Kossuth u. - Templom tér - Szabolcska M. u. - Fürdő u. - Termálfürdő - Fürdő u. - Szabolcska M. u. - Szolnoki u. - Attila u. - Wesselényi u. - Hámán K. u. - Szolnoki u. - Szent Imre tér - Kossuth u. - Erkel fasor. A menet várhatóan 18 órakor érkezik a a Móricz Zsigmond Gimnázium elé.

Ez úton is kérjük az érintett ingatlantulajdonosok valamint a közlekedők támogatását, és köszönjük türelmüket, megértésüket. Szervezők