1. 2024.03.29. péntek, Auguszta
  2. |
  3. 18 °C
  4. |

Lakiteleki győzelem a rangadón

A megyei II. osztály Északi csoportjában, a kilencedik fordulóban, két rangadót is játszottak, a Lajosmizse-Lakitelek és a Városföld-Ballószög mérkőzést.

Mind a két találkozó fontos volt, mert nem mindegy, hogy a tabellán ki milyen helyet foglal el. Mind a két mérkőzést szombaton játszották, azonos időben. A 8. forduló után a ballószögiek vereség nélkül álltak a tabella élén. Esetleges győzelmükkel megugrottak volna a többiektől. A városföldiek azonban gondoskodtak arról, hogy ne így legyen. A találkozó remek játékot hozott. Felváltva voltak veszélyben a kapuk, de a hálóőrök remek napot fogtak ki. A nézők egyértelműen mondták, hogy egy gólos lesz a mérkőzés. Valóban így lett. Egy kapura rúgott labda Hajnalról kipattant, Hencz ott termett és a hálóba lőtt 1-0. Ez maradt a végeredmény is.

A másik találkozón a lakitelekiek kezdtek jobban és már a 7. percben Erős révén vezetéshez jutottak 1-0. Ezt követően több helyzetet is kidolgoztak a vendégek, de több gól már nem esett ebben a játékrészben. A második félidőben gyorsan egyenlített a Lajosmizse. Egy buta szabálytalanság után 11-est rúghattak, amit Pápay értékesített. Izgalmas és élvezetes volt a játék, bár a lakitelekieknek voltak helyzeteik. Csak időkérdése volt az, hogy mikor kerül ismét a lajosmizsei kapuba a labda. A 75. Percben Barna Csaba, mint egy húsz méterről végzett el szabadrúgást. A nagy erejű lövés két kapufát is érintve állapodott meg a hálóban 1-2. Ez azt is jelentette, hogy a Lakitelek idegenből vitt el három pontot.

A tabellán jelenleg a Városföld áll az élen 22 ponttal. Ballószögnek 20 pontja van, míg Lakiteleknek 19. Az első két csapat azonban még nem volt szabadnapos. A folytatás is érdekesnek ígérkezik. A hétvégén a Városföld Nyárlőrincet, Ballószög Tiszaalpárt, Lakitelek Harkakötönyt fogadja.