1. 2024.07.27. szombat, Olga
  2. |
  3. 30 °C
  4. |

Büntetők sem tudták eldönteni a Nyárlőrinc, Kiskunmajsa meccset

A vármegyei másodosztályú labdarúgó bajokság utolsó fordulójában a Nyárlőrinci LSC a Kiskunmajsa FC-t fogadta. A mérkőzésnek csak az volt a tétje, hogy a vendégcsapat hányadik helyen végez a tabellán.

 

A Nyárlőrinc második helye már biztos volt, sem feljebb, sem pedig lejjebb nem kerülhetett a tabellán. A Kiskunmajsának viszont pontokat kellett szereznie ahhoz, ha meg akarták őrizni ötödik helyüket a tabellán. Ugyanis a Lakitelek is huszonnyolc pontot gyűjtött, csak úgy, mint a Majsa. A Kiskunfélegyháza II viszont eggyel kevesebbet. A dolog érdekesség viszont az volt, hogy a Félegyháza második csapata éppen a Lakitelekkel találkozott. Így mind a három egyesületnek az volt a célja, hogy a győzelmet megszerezze.

Már az 5. percben egy sajnálatos sérülés történt. Gera egy fejelésnél saját játékostársával üközött, és felszakadt az álla. Percekig ápolták, majd a mentő is kijött, és kórházba szállították. Közel fél óra telt el a találkozóból, amikor egy tizenhatoson belüli tömörülés után a játékvezető a tizenegyes pontra mutatott. A büntetőt Rácz értékesítette 0-1. Néhány perccel később Lengyel a jobb oldalon futott el, Jelen a tizenhatoson kívül lábbal szerelte. A 37. percben Kovács Mihály hosszú labdát kapott a jobb szélen. Csinált egy cselt, de túlságosan kisodródott, de még így is a jobb alsó sarokba tudta lőni a labdát 1-1. Az 55. percben Lengyel előtt adódott lehetőség, de Faragó az utolsó pillanatban szögletre tudta szerelni. Egy perccel később távoli lövése elzúgott a jobb alsó sarok mellett. A 65. percben Jelen ütközött a tizenhatoson belül Borossal, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. Lukács tizenegyesét azonban a nyárlőrinci kapus megfogta. A 78. percben Jelen beszólásáért közvetett szabadrúgást ítélt Rabi játékvezető a kaputól 12 méterre. Ezt a helyzetet azonban elpuskázták a majsaiak. A mérkőzés hajrájában Szőke buktatta Kovács Mihályt a tizenhatoson belül, ami büntetőt ért. A tizenegyest a sértett a kapu mellé lőtte.

A találkozó első félórája nem hozta tűzbe a nézőket, de utána változatos jó iramú mérkőzés kerekedett, és akár mind a két fél a maga javára fordíthatta volna az eredményt.

A találkozónak volt egy érdekesség a 83. percben. Jelen Károlyt a tizennyolc éves fia, Bence váltotta a kapuban. A hálóőr szerint ez volt az álma, hogy egyszer majd ő álljon helyette a kapuban.

Nyárlőrinci LSC-Kiskunmajsa FC 1-1 (1-1)

Nyárlőrinc, vezette: Rabi József Zsolt (Marton Renáta, Kiss László).

Nyárlőrinc: Jelen K. (Jelen B. 83.) – Dezső M., Ficsór (Sáfár 46.), Vojtovics, Kovács M. (Bali 83.), Németh N., Malomsoki, Faragó S., Rimóczi (Somlai 65.), Jánoska, Torbavecz.

Kiskunmajsa: Nagy G. – Szőke H., Tóth T., Pálinkás, Boros, Gera (Lengyel 11.), Pszota (Stránszki 76.), Katona B., Lukács, Rácz, Juhász.

Gólszerző: Kovács M. 39., ill. Rácz 27.