1. 2024.07.27. szombat, Olga
  2. |
  3. 29 °C
  4. |

Négy polgármesterjelölt indul Tiszaalpáron

A tiszaalpári lakosság az önkormányzati választáson négy polgármesterjelölt közül választhat. Emellett tizenkilenc képviselőjelölt szerepel a listán.

A polgármesterjelölteknek az alábbi kérdést tettük fel, Miért Ön lenne a legalkalmasabb Tiszaalpár polgármesterének? A négy jelölt közül Ágoston Béla KDNP, Nemzeti Fórum és a Tiszaalpári Gazdakör közös jelöltje a megkeresésünkre nem reagált, míg jelenlegi polgármester dr. Vancsura István elmondta, hogy nem kíván nyilatkozni. Zsigó Ferenc és dr. Csernus Tibor független polgármesterjelöltek hosszasan válaszoltak a kérdésünkre.

 

Zsigó Ferenc független polgármesterjelölt szavai a szavazópolgárokhoz.

 

- Tiszaalpáron az elmúlt tizenöt évben mintha megállt volna az idő. A falu visszafejlődött, a helyi nagyszerű közösség felbomlott, úrrá lett a széthúzás és az önzés. Negyven évesen, közgazdászként úgy gondolom a helyi vezetést szinte minden szinten meg kell újítani.

 

Az elmúlt években civil aktivistaként rengeteg helyi, közérdeket szolgaló ügyet magamra vállaltam és úgy gondolom sikerült komoly eredményeket elérnem, szinte minden pénzügyi támogatás nélkül. A jövő zálogát egy olyan független, fiatal és kiművelt emberekből álló testületben látom, akik mernek újítani, kreatívak, szorgalmasok, és mindezek mellett bátrak és kitartóak. Ehhez természetesen szükséges még egy olyan széles látókör, sokrétű élettapasztalat és jó emberismeret, mely lehetővé teszi, hogy olyan emberek kerüljenek a közösségek élére, akik a széthúzás ön-és pártérdeken felül tudjanak emelkedni.

 
 

Az általunk felvállalt programon túl szeretnénk olyan értékrendet is kialakítani, ami át tudja itatni a helyi embereket és közösségeket. Kiemelten fontosnak tartom a jó ötletek felkarolását és támogatását. Tevékenységünkkel elsősorban a fiatalokat szeretnénk támogatni, illetve összehozni és kapcsolni őket az idősebb generációval. Egy ilyen kapcsolaton keresztül a korszerű, az új, a trendi vegyülhet a régiek értékrendjével és tapasztalataival. Ennek egyesítésével van esélyünk arra, hogy egy életrevaló és erős közösség alakuljon ki, mely hosszú távon mindenkinek gyümölcsöt hozhat. Olyan falut szeretnék magam előtt látni, amire az itt lakók büszkék lehetnek. Egy nemrégiben helyben született szállóigével zárnám soraimat: „A feladatok adottak, csak meg kell oldani őket”.

 

Dr. Csernus Tibor a „Folytassuk együtt Tiszaalpár” szlogennel szól a lakosokhoz, továbbá az alábbi gondolatokat osztotta meg az olvasóink számára.

- A holnapi szavazás előtt kívánom még a figyelmükbe ajánlani az alábbiakat. Huszonhat éve (ezen időszakból tizenhárom évet alpolgármesterként) dolgozom az önkormányzat és Tiszaalpár érdekében, a képviselő testület tagjaként. Jogász végzettségemet nagyon jól tudom hasznosítani munkám során, mivel minden egyes feladat elvégzése számtalan jogi buktatóval jár, aminek kezelése és kivédése napi szintű feladatot jelent. Az elmúlt években a pályázatok koordinálása volt az alapvető feladatom, amelyben a hivatal dolgozóival közösen próbáltuk a felmerülő problémákat kezelni.

Képviselőtársaimmal fontos szerepet vállaltunk abban, hogy az elmúlt évek fejlesztései Tiszaalpáron megvalósulhattak:

• kettő orvosi rendelő teljes körű felújítása, modernizációja

• középületeink energetikai fejlesztése

• belterületi utak felújítása, kiépítése

• külterületi utak fejlesztése

• kerékpárút kialakítása kül- és belterületen

• új konyha megvalósítása

Én és a csapatom arra vagyunk büszkék, hogy Önökkel együtt, kéz a kézben küzdöttük végig az elmúlt évtizedeket. Tudásunkat és tapasztalatunkat próbáltuk a közösségünk érdekében az Önök szolgálatára fordítani. Köszönjük az eddigi támogatásukat, amiről ez idáig is olyan sokan biztosítottak bennünket. Reméljük, hogy érdemesnek tartanak továbbra is arra, hogy a megkezdett munkánkat folytathassuk. Kérem Önöket, hogy az általunk végzett munka folytatásához adják ránk a szavazatukat és csatlakozzanak hozzánk Tiszaalpár jövőjének kedvezőbbé és élhetőbbé formálása érdekében.

Holnapi nap folyamán öt szavazókörben lesz lehetőségük a tiszaalpári szavazópolgároknak elmenni választani, amelyek az alábbiak:

• 001 számú: Művelődési Ház, Dózsa Gy. u. 2.

• 002 számú: Nagyközségi önkormányzat konyha telephelye, Dobó u. 1.

• 003 számú: Árpád Fejedelem Általános Iskola, Alkotmány u. 14.

• 004 számú: Tornacsarnok, Alkotmány u. 14.

• 005. számú: Tündérrózsa Napközi Otthonos Óvoda, Ady E. u. 40