1. 2024.07.27. szombat, Olga
  2. |
  3. 32 °C
  4. |

A lakitelekiek is döntenek vasárnap

Önkormányzati és Európa Parlamenti választásokat tartanak június 9-én (vasárnap) az egész országban, így Lakiteleken is. Az Európa Parlamentbe, vármegyei közgyűlésbe jutásról, a polgármester és a képviselők személyéről dönthetnek a helyiek.

Vasárnap négy szavazólapot fognak kapni a lakiteleki szavazópolgárok. A választásra jogosultaknak száma 4005 fő a nagyközségben. Személyi igazolvány és lakcímkártya a szavazáshoz szükséges. Érvényes szavazásnak az minősül, ha a jelölt neve melletti karikában egy határozott „X” vagy „+” jelet tesznek.

Kihívó hiányában a következő ciklus polgármestere biztos Madari Róbert személye. Hét képviselőjelölt közül lehet választani, a szavazólapon az alábbi sorrendben fogják megtalálni a neveket: 1. Tóthné Balla Mária 2. Szűcs Pál 3. Dombi Sándor 4. Beke Bálint 5.Hegedűs-Boros Rebeka 6. Fehér István 7. Vass Anikó. A szavazópolgár legfeljebb hat, legalább egy képviselőjelölt neve mellé teheti le a voksát. A következő ciklusra az első hat helyen végző jelölt nyer mandátumot, ezáltal képviselheti a lakosságot.

Az Európa Parlamenti választáson tizenegy lista közül lehet választani, a szavazólapon ebben a sorrendben lesznek találhatók: 1. MEMO 2. LMP – Zöldek 3. DK-MSZP-Párbeszéd 4. 2RK Párt 5. MMN 6. Momentum 7. FIDESZ – KDNP 8. Jobbik 9. TISZA 10. MKKP 11. Mi Hazánk. Míg a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzati szavazáson öt lista közül lehet választani: 1. Mi Hazánk 2. DK 3. MSZP 4. FIDESZ-KDNP 5. Momentum.

Lakiteleken öt szavazókör található, amelyek az alábbiak:

• 001 számú: Emeletes Iskola, Kiss János utca 1.

• 002 számú: Közösségi Tér, Széchenyi körút 48/A.

• 003 számú: Iskolai Napközi Otthon, Széchenyi körút 72.

• 004 számú: Régi Óvoda, Széchenyi körút 102.

• 005. számú: Kapásfalusi Iskola, Szikra-Oncsa 25.