1. 2024.04.30. kedd, Katalin, Kitti
  2. |
  3. 23 °C
  4. |

Minden tekintetben jobb volt a Tiszakécske II a Hartánál

A vármegyei első osztályú labdarúgó bajnokság 23. fordulójában a második helyen álló Tiszakécskei LC II, a Harta SE-t fogadta, akik a hatodik helyet foglalták el a tabellán.

 

A hazaiak eddig veretlenek a tavaszi szezonban, és gólt is csak egyet kaptak, miközben 25-öt rúgtak. A gólarányuk is imponáló, mert az eddig lejátszott mérkőzéseken 64 alkalommal találtak ellenfelük kapujában, miközben nekik 27-szer zörgött meg a hálójuk.

A találkozót remekül kezdték a tiszakécskeiek, mert már a 4. percben a hartai hólóban volt a labda. Lovas Andor a félpályáról adott keresztlabdát a bal oldalon felfutó Kryvotsiuknak, aki egy ívelés után a kapu jobb oldalába lőtt 1-0. Tíz perccel később Sági előtt adódott óriási ziccer, ajtó ablak nyitva állt előtte, de fölé lőtt. A 20. percben Káli mintegy húsz méterről lőtt kapura, a labda lepattant egy védőről, pontosan elé, és másodsorra már nem hibázott 2-0. Alig telt el két perc, amikor Lovas Zsombor 25 méteres lövése a felső lécről vágódott vissza a mezőnybe. Ezt a jelenetet István László is megismételte, csak ő a félpályáról találta el a felső kapufát. A 34. percben tovább növelte előnyét a haza gárda. Lovas Andor bal oldali beadására Ámann Márk rossz ütembe ugrott fel átszállt felette a labda, így Kryvotsiuknak nem volt nehéz a hálóba továbbítania 3-0. A 78. percben Lovas Zsombor labdája kipattant Ámannról, pontosan Szabó Dávid elé, aki a kapu közepébe lőtt 4-0. A mérkőzés hajrájában Nagy Márk szabadrúgását a léc alól tolta szögletre Baráth Bence.

A találkozó végeredmény a vendégek számára hízelgő. A hazaiak, főleg az első játékrészben, ha jobban összpontosítanak, több gólt is tudtak volna rúgni. A hartaiak abban az időszakban nagyon gyenge teljesítményt nyújtottak. A második félidőben kiegyenlített volt a játék, mivel a hazaiak kicsit visszavettek a játék iramából. A vendégek ezt sem tudták kihasználni, és még szépíteni sem tudtak.

Bagi Gábor a tiszakécskeiek technikai vezetője: Azt kaptam a mérkőzéstől, amit vártam, mert a Hartából hiányzott a legjobb góllövő és olyan játékos is, aki meghatározó a csapatukban. Így nem tudták a játékukat a megszokott szinten hozni. Az első félidőben elég markáns focit mutattunk. Az már lassan hagyomány lesz nálunk, hogy 3–0-ra vezetünk. Aki ott volt, az láthatta, hogy ennél több is volt abban a játékrészben. A második félidőben már egyik csapat sem akart túlságosan nagyot focizni. Mi arra törekedtünk, hogy nálunk legyen a labda, és ha helyzet adódik, akkor azzal tudjunk élni. Eggyel éltünk is. A Hartát annyira megfogta az első félidő, hogy a másodikban nem tudtak javítani. Ettől függetlenül azt kell mondanom, hogy nagyon jó csapatuk, de ezúttal nem azt játszották, amit tudnak.

Sümegi József: Azt kell mondanom, hogy az első félidőben szégyelltem magam a kispadon, ahogyan játszott a csapat, meg ahogyan hozzá állt. Megadtuk az alaphangot a Tiszakécskének a negyedik percben. Igazából az első játékrészben nem tudtunk kialakítani egy helyzetet sem, egy pontrúgás után Csehi Tamásnak volt egy fejese, azon kívül nem volt érdemleges támadásunk. A második félidőben vagy a Tiszakécske vett visszább, vagy mi léptünk feljebb, de elkezdtük letámadni őket. Ebben e játékrészben már jobban partiban voltunk. Ettől függetlenül teljesen megérdemelt a Tiszakécske győzelme, amihez gratulálok nekik.

Tiszakécskei LC II-Harta SE 4-0 (3-0)

Tiszakécske, vezette: Aszódi Csaba (Szabó Bence, Risz Domonkos).

Tiszakécske: Baráth - Sági (Tóth M.), István L., Klemenc (Ondó 82.), Káli (Pomozi 76.), Németh G., Kryvotsiuk (Szabó D. 55), Lovas A., Tóth K. (Szabó G. 79.), Szabó L., Lovas Zs. Vezetőedző: Hoffmann Attila.

Harta: Ámann - Danó, Fekete, Nagy M., Csehi, Németh T., Mihály D., Vizi (Csomor 60.), Gugyela (Vajda 75.), Dunai, Csányi. Technikai vezető: Sümegi József.

Gólszerző: Kryvotsiuk 4., 34., Káli 20., Szabó D. 78. Sárga lap: Szabó L. 70., Ondó 88.