1. 2024.04.29. hétfő, Péter
  2. |
  3. 23 °C
  4. |

Nehéz mérkőzés vár a Tiszakécskére Pécsen

Folytatódik a Merkantil Bank Liga NB II-es labdarúgó bajnokság. A 28. fordulóban a Tiszakécskei LC gárdája a Pécsi MFC otthonába látogat.

A hazaiak sem szerepelnek jól, mert ők is a kieső zónában tartózkodnak, huszonnyolc pontot szerezve a 15. helyen állnak. Legutóbb a Nyíregyháza otthonában 2–1 arányú vereséget szenvedtek. A Tiszakécske az elmúlt hétvégén hazai pályán kapott ki 1–0-ra az utolsó helyen tartózkodó Mosonmagyaróvártól. Így hat ponttal vannak lemaradva a Baranya vármegyei gárdától. A kiesés szempontjából tehát nagyon fontos mérkőzés következik mind a két csapat, de főleg a Tiszakécske számára. Kőkemény csatára van kilátás, amivel természetesen tisztában vannak a Tisza-partiak. Ezen a találkozón már nem lehet hibázni, mert akkor már nem sok esély marad arra, hogy az elkövetkezendő bajnokságban is az NB II-ben játsszon a Tiszakécske.

A találkozóval kapcsolatban Kiss Ágoston kapus a következőket mondta: Mindenképpen győzelmet várok a Pécs elleni mérkőzéstől. Azért is fogunk odautazni, hogy nyerjünk, de bárhova megyünk nekünk már mindenütt nyerni kell. Úgy is kell készülni. A Pécs stabilabb csapat, de ők is a kiesés elől menekülnek. Az egy ki, ki meccs lesz. A találkozó első lépcsőfoka lehet a bennmaradás érdekében, ha nyerni tudunk ellenük, ami egy lökést adhatna nekünk. Sajnos a Szeged elleni nem adott. Ahhoz, hogy le tudjuk győzni a Pécset hidegebb fejjel kell játszanunk. Bármelyik csapattal fel tudjuk venni a versenyt, mert jó a keretünk, csak a higgadtság nem jött ki a Mosonmagyaróvár ellen sem. Hideg fejel a kapu előtt, hideg fejjel hátul a kiélezett helyzetekben. Az nagyon fontos lesz, hogy el tudjuk-e bírni a terhet, vagy sem.

Balogh Pál megbízott vezetőedző ehhez még hozzátette: A csapatjátékunkból nagyon hiányzik a gól, ezt próbáljuk sulykolni. Sajnos jelen pillanatban nem találjuk azt a játékost, aki ezt a feladatot meg tudná oldani.

Gól szerzés szempontjából a pécsiek állnak a legrosszabbul a másodosztályban, mert huszonhét mérkőzésen mindössze tizenötöt rúgtak. A Tisza-partiak pedig huszonnégyet, amivel még három csapatot megelőznek. Döntő lesz tehát ezen a mérkőzésen is az, hogy ki talál majd be hamarabb az ellenfél kapujába. Az ugyanis nem csak előnyt, de biztonságot is adhat a csapatnak a folytatásra.

A Pécsi MFC–Tiszakécskei LC mérkőzés vasárnap 17 órakor kezdődik a PMFC stadionban.