1. 2024.04.29. hétfő, Péter
  2. |
  3. 23 °C
  4. |

Bravúrt hajtott végre a Tiszakécske Szegeden

A merkantil Bank Liga NB II-es labdarúgó bajnokság 27. fordulójában két Tisza-partiváros csapata találkozott egymással. A Szeged-Csanád Grosics Akadémia a Tiszakécskei LC-t fogadta, és nagy meglepetés született.

A két csapat egészen másért harcol a bajnokságban. A szegediek a dobogós helyezésért, a tiszakécskeiek pedig a másodosztályban maradásért. A vendégeknek ezzel kapcsolatban a minden hátralévő mérkőzésükön keményen kell harcolni a pontokért, hogy az elkövetkezendő bajnokságban is az NB II-ben tudjanak futballozni.

A két csapata eddig hat alkalommal találkozott egymással, amiből négy végződött szegedi győzelemmel, kettő pedig döntetlennel. Az ősszel Tiszakécskén 2–2 volt az eredmény. A vendégeknél a héten edzőváltás történt, Kiss Károly helyett az asszisztensedző Balogh Pál megbízott vezetőedzőként dolgozik tovább a kék sárgáknál.

Mind két oldalon a szurkolók azt várták volna, hogy harcos élvezetes játékkal fog eldőlni a három pont sorsa. Sajnálatos módon az első játékrész nem ezt igazolta. Bár a szegediek kezdtek jobban, több támadást is vezettek, de azok mind erőtlenek voltak. Az első negyedóra végén Kővárinak volt egy jó lövése, de szerencsére Szőr hátán megpattant a labda és szöglet lett belőle. Tíz perccel később Bíró jobb alsósarokba tartó lövését hárította Kiss Ágoston. Bő félóra telt el a találkozóból amikor Pongrácz megsérült, helyére Bertus állt be. Az első igazi tiszakécskei lövés az első félidő utolsó percében adódott, amikor Kocsis Dominik lövését kellett hárítania Molnár-Farkasnak.

A második félidő teljesen más képet mutatott, mint az első, és a lehető legjobban kezdődött a Tiszakécske számára. Ezúttal is Kocsis Dominik kísérletezett kapura lövéssel, és be is talált Molnár-Farkas hálójába 0-1. Válaszként Magyar Zsolt lőtt Kiss Ágoston kapujára, de egy védőben elakadt a labda. A 74. percben újabb gólt ért el a Tiszakécske Vajda kihasználta gyorsaságát, kicselezte Molnár-Farkast is a kapuba gurított 0-2. A hazai szurkolók lest reklamáltak, de sem a partjelző, sem pedig a játékvezető nem úgy látta. A 81. percben Haris előtt adódott lehetőség, de nem találta el a kaput. Egy perccel később Bertus lövését a léc alól tolta szögletre a szegedi hálóőr.

Ezen a mérkőzésen megtört a Tiszakécske rossz sorozata. Tizenöt mérkőzés után újra sikerült nyerniük a kéksárgáknak. Ez minden bizonnyal nagy löketet ad majd a következő mérkőzésekre is. És mindent megtesznek majd annak érdekében, hogy továbbra is a másodosztályban maradjanak.

- A mérkőzés nagy részében azt történt, amit mi szerettünk volna. Igaz, az elején voltak hiányérzeteim, ott a Szegednek voltak veszélyes kontrái, de azokat is sikerült jól kontrolálni, és magabiztosan állt a védelem a lábán. Kiemelném az együttes védekezést, mindenki kivette belőle a részét, utána pedig még volt energiánk arra, hogy felépített támadásokat is vezessünk. Ennek köszönhető az, hogy hátul le tudtuk hozni nullára a meccset, elől pedig két alkalommal is eredményesek voltunk. Korábban nagyon kevés helyzetet dolgoztunk ki, ma ebből több is volt. Akkor lehet gólt rúgni, ha helyzeteket teremtünk magunknak, magától ugyanis nem fog jönni. Ha ez a győzelem nem ad löketet a csapatnak, akkor semmi sem, értékelte csapata teljesítményét Balogh Pál.

Szeged-Csanád Grosics Akadémia-Tiszakécskei LC 0-2 (0-0)

Szeged, Szent Gellér Fórum, 1000 néző. Vezette: Nagy Róbert (Szabó Dániel, Márkus Péter).

Szeged: Molnár-Farkas T. - Gera, Szilágyi Z., Horváth M., Kővári, Haris, Nyári (Magyar Zs. 53.), Papp Á. (Zuigéber 46.), Bíró B., Óvári (Nagy R.), Klausz M. (Borvető 53.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.

Tiszakécske: Kiss Á. - Balázs B., Szőr (Kállai 71.), Valencsik, Vajda R. (Cipf 78.), Pongrácz (Bertus 32.), Viczián, Lehoczky, Torvund (Grünvald 78.), Zamostny, Kocsis D. Megbízott vezetőedző: Balogh Pál.

Gólszerző: Kocsis D. 48., Vajda 74. percben.

Resource id #242